Aicina atsaukties cilvēkus, kas ir gatavi upurēt savu dzīvību*

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Grīnbergs, Armands Virbulis, Ieva Andersone, Kao Viet Nguyen, Raino Dzintars un Gerda Buša

Populārzinātniskās dokumentālās filmas «Baltu ciltis / Pēdējie Eiropas pagāni» veidotāji brāļi Ābeles aicina pieteikties interesentus, kas vēlētos ļaut sevi upurēt seno prūšu ziedošanas rituālā. Filmas veidotāju mērķis ir maksimāli pietuvināti precīzi atainot senču dzīvesveidu un vēsturiski zināmos faktus, un viņi cer, ka atradīsies daudzi interesenti.

Upurēšanas ainas vajadzībām būs nepieciešams tikai viens cilvēka upuris, bet tā kā ne vienmēr izdodas perfekti visu nofilmēt ar pirmo reizi, tad būtu vēlamas rezerves. Tiks izskatītas visas kandidatūras! Vecums un dzimums var būt visdažādākais!

Upurēšana paredzēta uz liela sārta un gleznainā vietā pie skaista svētozola.

Galarezultātā draugi un radi varēs šo iespaidīgo skatu vērot uz lielā kino ekrāna!

Sīkāka informācija individuāli. Apmaksa nav garantēta, jo nauda pēc upurēšanas rituāla, visticamāk, nebūs vairs vajadzīga. Pieteikšanās, sūtot e-pastu uz upuresana@tritone.lv, norādot vārdu, uzvārdu, dzimšanas gadu, augumu, svaru, kontakttālruni, kā arī pievienojot vienu foto.

Atgādinām, ka «Baltu ciltis» ir populārzinātniska dokumentālā filma ar drāmas elementiem par 13. gadsimta baltu tautām, kas vēlāk izveidoja latviešu un lietuviešu nācijas. Filmas galvenais varonis, tirgotājs Larss no Gotlandes, apceļo zemes, ko apdzīvo kurši, latgaļi, sēļi, zemgaļi, prūši, jātvingi, galindi, augštaiši, lietuvieši un žemaiši. Vēsturiskas rekonstrukcijas ainas un inscenējumi, datoranimācija un zinātnisko ekspertu aizkadra teksts ļaus ieskatīties Baltijas reģiona seno tautu, Eiropas pēdējo pagānu, dzīvē.

Pirmizrāde plānota 2018. gada maijā.

p.s. Filmas veidotāji izsaka cerību, ka atradīsies cilvēki, kas šo ziņu novērtēs un sapratīs, kā arī aicina apskatīt filmas tapšanas procesa gaitu fotogalerijā.

* Šī ir 1.aprīļa - Joku dienas - ziņa. Tās saturs ir izdomāts un nav nevienam saistošs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu