Ņūdžersijas «Devils» ikona Eliāšs noslēdzis karjeru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Par karjeras beigām piektdien paziņojis čehu uzbrucējs Patriks Eliāšs, kurš ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Ņūdžersijas «Devils» visu laiku rezultatīvākais spēlētājs.

Eliāšs pievienosies Kenam Daneiko, Skotam Stīvensam, Skotam Nīdermaijeram un Martinam Brodēram kā piektais hokejists, kura kreklu iemūžinās «Devils».

«Šīs bija ilgas attiecības. Biju šeit 23 gadus, šīs ir manas otrās mājas,» paudis Eliāšs «Devils» komandas publicētā video.

Eliāss 13.aprīlī kļūs 41 gadu vecs, bet 8.aprīlī «Devils» komandas pēdējā sezonas mājas spēlē čehs izies uz ledus iesildīšanās procesā. Viņš nav spēlējis kopš 2015./16.gada sezonas beigām, bet kopā tajā sezonā kājas traumas dēļ spēja piedalīties vien 16 mačos.

«Devils» komanda Eliāšu izvēlējās 1994.gada drafta otrajā kārtā un čehs palīdzēja tai 2000. un 2003.gadā izcīnīt Stenlija kausu. Karjeras laikā regulārajā čempionātā viņš 1240 spēlēs tika pie 408 vārtiem un 617 rezultatīvām piespēlēm, bet izslēgšanas turnīrā 162 cīņās savāca 45 vārtus un 80 rezultatīvas piespēles.

Kopā ar Čehijas izlasi Eliāšs izcīnīja bronzu 2006.gada Ziemas olimpiskajās spēlēs Turīnā, kā arī tika pie bronzas 1998. un 2011.gada pasaules meistarsacīkstēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu