Dubļi un drupas: Peru iedzīvotāji pēc gadsimta plūdiem lasa kopā iedzīvi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Peru galvaspilsētas Limas nomalē simtiem iedzīvotāju cenšas saglābt savu iedzīvi, kas palikusi pāri pēc tam, kad pēdējo nedēļu spēcīgo lietusgāžu dēļ pārplūda Rimakas upe, padarot tos par postošākajiem Peru plūdiem vairāku gadu desmitu laikā.

Visvairāk dabas katastrofā ir cietuši upes tuvumā dzīvojošie cilvēki – nabadzīgie Peru iedzīvotāji, raksta «Reuters».

Stāvot pie tā, kas reiz bija viņas priekšnams, bet nu ir atkritumu un dubļu jūra, Simona Moskera domās iztēlojas savu neskaidro nākotni. 74 gadus vecā tirgus pārdevēja mājokli pameta naktī, kad kaimiņiene viņu brīdināja par bīstamu ūdens līmeņa paaugstināšanos. Tiesa, viņa nedomāja, ka ar māju kas atgadīsies.

«Kad atgriezos nākamajā dienā, ieraudzīju savu māju sašķiebušos, dīvānu apgriezušos otrādi, visa mana iedzīve bija visapkārt, viss iznīcināts,» viņa stāsta. «Pie sevis domāju – tā ir īstenība vai es sapņoju?»

Simona plūdos pazaudējusi visu – dīvānus, gultu, skapīšus, bērnu dokumentus. Pāri nav palicis nekā. Mēbeles, kuras varēs vēl izmantot, izliktas žāvēties uz māju paliekām un ķieģeļu sienu fragmentiem.

Visā Peru šajos plūdos dzīvību zaudēja vairāk nekā 60 cilvēku, bet desmitiem tūkstoši tika evakuēti pēc tam, kad pēkšņa Klusā okeāna piekrastes ūdeņu sasilšana izraisīja spēcīgas lietusgāzes, kas ilga vairākas nedēļas.

Foto: Reuters/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu