Dailes teātrī lielā pirmizrāde - Keiva un Džilindžera «Bannija Manro nāve»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gunārs Janaitis, Daile

Režisors Dž.Dž.Džilindžers Dailes teātrī iestudējis izrādi «Bannija Manro nāve» - mūziķa Nika Keiva romāna dramatizējumu, kas teātra versijā nodēvēts par «drastisku pašiznīcināšanos» 2 cēlienos. Pirmizrāde piektdien, 31. martā Lielajā zālē.

Nevaldāmajam optimistam Bannijam ir truša vārds, depresīva sieva un dēls, kurš ļoti mīl savu tēti. Bannijs braukā apkārt, pārdodot sapņus. Sapnis, protams, ir viņš pats – pasaules līmeņa jāklis ar magnētisku pievilcību un nemitīgu erekciju. Kad viss noiet greizi, viņš cenšas nodot savu īpašo talantu, ko mantojis no sava šobrīd psihā tēva, savam dēlam.

Bannijs jebkurā brīdī ir gatavs uzsaukt tostu par dzīvi un visiem sūdiem, kas tajā notiek. Bet Ragainais Slepkava jau tuvojas, tāpēc ir jātur acis vaļā.

«Bannija Manro nāve» (2009) ir austrāliešu izcelsmes mūziķa Nika Keiva otrais romāns.

Bannija Manro lomu atveido Artūrs Skrastiņš. Pārējās lomās - Ieva Segliņa, Anete Krasovska, Āris Rozentāls, Ģirts Ķesteris, Ivars Auziņš, Lilita Ozoliņa, Mirdza Martinsone, Olga Dreģe, Kaspars Zāle, Dārta Daneviča, Sarmīte Rubule, Lelde Dreimane, Kristīne Belicka, Ieva Florence, Aminata Grieta Diarra, Edijs Zalaks, Mārtiņš Počs un Mārcis Judzis. Izrādē piedalās grupa «Ryga» - Mārcis Judzis (bungas, vokāls), Rihards Lībietis (ģitāra), Matīss Repsis (sintezatori), Armands Butkēvičs (bass).

Kopā ar režisoru Dž.Dž.Džilindžeru radošajā komandā strādā scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Katja Šehurina, komponists Mārcis Judzis, horeogrāfe Linda Kalniņa, video mākslinieks Artis Dzērve un gaismu mākslinieks Jevgeņijs Vinogradovs. Tulkojuma un dramatizējuma autors ir Dž.Dž.Džilindžers.

Izrādi līdz 14 gadu vecumam skatīties nav ieteicams!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu