Iekšlietu ministrs: Nodrošinoties pret terorismu, stiprinām drošības iestāžu kapacitāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nodrošinoties pret terorisma draudiem, Latvija arvien stiprina drošības iestāžu kapacitāti, intervijā «Neatkarīgajai» stāstījis iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Ministrs atzina, ka terora akti, «paldies dievam, pie mums» nav notikuši, bet diemžēl Eiropā tā ir kļuvusi par ikdienu. Pēc pēdējā terora akta Londonā Kozlovskis pārrunājis to ar Drošības policijas (DP) vadību, kas apliecinājusi, ka tas neatsaucās uz Latviju, mums nav pamata paaugstināt terorisma draudu līmeni un tas joprojām saglabājas zemākais.

«Tas, ko mēs darām, darīsim un mums ir jādara, ir galvenās pretterorisma iestādes - DP kapacitātes, analītisko spēju stiprināšana. Protams, kopējā pretterorisma sistēma nesastāv tik vien no DP. DP regulāri rīko mācības, lai pārbaudītu visu dienestu gatavību, un šeit tiek iesaistīts arī privātais sektors. Ir izteikti draudi dažādiem tirdzniecības centriem, līdz ar to no DP un mūsu puses tiek darīts viss, lai personas, kas par drošību atbild privātajā sektorā, tiktu iesaistītas šajā kopējā pretterorisma sistēmā,» stāstījis ministrs.

Vaicāts, vai DP ir pietiekama kapacitāte, Kozlovskis apgalvojis, ka ir. «Viena no mūsu un visas Eiropas problēmām ir tā, ka personas, kuras pievēršas radikālajam islāmam, ir ne tikai tās, kuras dzimušas islāmticībā, bet konvertīti, kuri radikalizējas, pievēršas šai ticībai un pieņem tās radikālākās izpausmes. DP monitorē šo situāciju, un šodien varu teikt - mēs tiekam ar to galā.»

Komentējot DP vadītāja Normunda Mežvieta teikto, ka pārmērīga valsts kritika atbalsta Krievijas propagandu, Kozlovskis uzsvēris, ka konstruktīva kritika ir vietā un ir sabiedrisko procesu neatņemama sastāvdaļa, tomēr Latvijā ir pietiekami liela «Krievijas propagandas dzirnavu» ietekme, tāpēc jautājums esot, vai visa kritika tiešām ir pamatota un konstruktīva. «Mērķim jābūt - neiet tajā virzienā, uz kuru vedina arī šī propaganda - pateikt, ka Latvija ir tāda neizdevusies valsts.»

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu