K. Sabulis: «Mans mērķis ir Latvijas čempiona tituls MX1 klasē!»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pastars (www.mxphoto.lv)

Motokrosa kluba «MX Moduls» sportisti Kārlis Sabulis un Edvards Bidzāns startēs Latvijas motokrosa čempionāta 1. posmā, kas 2. aprīlī notiks Liepājā.

«Ar šo posmu sāksies profesionālā motokrosa sezona Latvijā. Pieci posmi, kuros noskaidrosies katras klases spēcīgākie sportisti. Domāju, ka šī sezona būs interesanta gan pašiem sportistiem, gan visai motokrosa sabiedrībai kopumā,» stāsta kluba «MX Moduls» valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons.

Pagājušā gada MX2 klases čempions Kārlis Sabulis šogad brauks MX1 klasē. Viņa mērķis ir uzvarēt un izcīnīt čempiona titulu. «Lai arī šīs man būs pirmās sacensības ar lielākas kubatūras motociklu, domāju, ka visam jānorit gludi, jo jau kādu laiku trenējos tieši ar 450cc moci. Šajā sezonā jau esmu startējis vairākās sacensībās Itālijā, tāpēc esmu iegājis arī sacīkšu ritmā. Manuprāt, skatītājiem būs interesanti vērot, kā es cīnīšos ar savu bijušo komandas biedru Dāvi Ivanovu. Mēģināšu arī pieveikt kaimiņus igauņus, kas pagājušajā gadā parādīja, ka ir ļoti spēcīgi konkurenti,» stāsta Kārlis Sabulis.

Kārļa komandas biedrs Edvards Bidzāns «MX Moduls» klubu pārstāvēs pirmo reizi. Pagājušajā gadā Bidzāns kļuva par MX 65cc klases čempionu, bet šosezon sperts solis uz priekšu, tāpēc, sākot ar LČ 1. posmu, viņu redzēsim MX 85cc klasē. «Laumas trase ir smilšaina trase, šādās trasēs ir grūtāk braukt. Katra mazākā kļūda šeit var mainīt situāciju. Šīs man būs pirmās sacensības 85cc klasē, tāpēc ceru, ka šis posms man būs izdevies,» stāsta Edvards Bidzāns.

Valdis Seratinskis, kluba «MX Moduls» menedžeris: «Grūti spriest, kāds būs rezultāts, jo abi sportisti startēs lielākas kubatūras klasēs. Čempiona tituls vienā klasē nenozīmē uzvaru citā. Abiem būs jācīnās, lai izcīnītu uzvaras, bet ticu, ka viņiem tas izdosies. Mēs startējam, lai uzvarētu! Bez Sabuļa un Bidzāna MX Moduls klubu pārstāvēs arī Gunvaldis Vēsmiņš un Markuss Kokins.»

Sākotnēji bija paredzēts, ka Latvijas motokrosa čempionāta 1.posmā startēs arī «MX Moduls» sportists Kristiāns Freimanis, bet diemžēl sezonas sākumu nāksies izlaist. Pirms pāris mēnešiem Freimanis treniņos krita un pārrāva krusteniskās saites, nācās veikt operāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu