Rīgā pulcēsies spēcīgākie Baltijas valstu peldētāji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šajā nedēļas nogalē, 31.03.-01.04., RTU Ķīpsalas peldbaseinā norisināsies Baltijas valstu čempionāts peldēšanā, kurā par Baltijas pieaugušo un jauniešu tituliem cīnīsies vairāk nekā 400 sportistu no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Šogad Baltijas valstu čempionātā un tajā paralēli notiekošajās Baltijas jauniešu meistarsacīkstēs piedalīsies šo sacensību vēsturē vēl nepieredzēts dalībnieku skaits, kas divu dienu laikā cīnīsies par uzvaru kādā no 32 individuālajām distancēm, kā arī noskaidros labāko komandu stafešu peldējumos un kopvērtējumā.

Ar kuplāko komandu šajās sacensībās savu valsti pārstāvēs Igaunijas peldētāji, kuru rindās startēs 167 sportisti, tai skaitā 2016.gada Olimpisko spēļu dalībnieki Marija Romaņuka un Martins Alikvē. Tāpat Igauniju pārstāvēs Kregors Zirks, Marti Aljands, Pjotrs Dektjarovs un citi valsts labākie peldētāji.

Teju visi spēcīgākie peldētāji būs sastopami arī Latvijas komandā, kurā kopumā iekļauti 155 sportisti. Tikmēr lietuvieši Rīgā plāno ierasties 88 sportistu sastāvā, tajā neiekļaujot nevienu no nacionālās izlases līderiem. Tomēr arī bez labi zināmajām peldēšanas zvaigznēm Lietuvas komanda solās būt ļoti spēcīga un noteikti cīnīsies par labākās komandas titulu.

Baltijas valstu čempionāts ir iekļauts FINA atzīto kvalifikācijas sacensību kalendārā, un tas ļauj sacensību dalībniekiem cīnīties par normatīvu izpildi dalībai 2017.gada FINA pasaules čempionātā, kas šogad norisināsies Budapeštā, Ungārijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu