Krievijā atkal ražošot Volgas, bet tās būšot krietni citādākas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

GAZ Grupa varētu atsākt automobiļu Volga ražošanu, tiesa, šoreiz jaunā segmentā. Par to Krievijas biznesa izdevumam Vedomosti pastāstījis korporācijas Krievijas mašīnas (Русские машины) līdzīpašnieks un direktoru padomes priekšsēdētājs Zigfrīds Volfs.

«Manā skatījumā Volga kā zīmols lieliski noderētu projektam par tāda auto radīšanu, kas būtu domāts, piemēram, meistariem jeb cilvēkiem, kam nepieciešams pārvadāt nelielas kravas un instrumentus,» sacījis Volfs. «Es no šāda segmenta neatteiktos. Ja mēs izlaidīsim šādu auto, tam būs visas mūsu automobiļiem raksturīgās īpašības - konkurētspējīga cena, kvalitāte un izturība.»

Pagaidām gan nav skaidrs, uz kādas tehnoloģiskās platformas jaunos auto varētu konstruēt - uz pašu izstrādātas vai citur palienētas, raksta RIA.ru.

«Šis ir jautājums, ar kuru šobrīd nodarbojamies,» skaidrojis Volfs.

Krievijas mašīnu pārstāvis detaļās nav iedziļinājies, taču kāda kompānijai tuvu stāvoša persona atklājusi, ka lēmums par vieglā komercauto izlaišanu ar zīmolu Volga pagaidām nav pieņemts.

Volgu ražošanai punktu GAZ pielika 2008.gadā, un GAZ Grupai nav plānu pašiem atkal izlaist vieglos pasažieru auto. Šādi auto aizvien ir statusa apliecinājums, turpretī komercauto pircējs vairāk uzmanības pievērš tādiem spēkrata raksturlielumiem kā efektivitāte, celtspēja, degvielas patēriņš, uzturēšanas izmaksas.

GAZ Grupa ietilpst korporācijā Krievijas mašīnas, kas ir daļa no miljardiera Oļega Deripaskas rūpnieciskās grupas Bāzes elements. GAZ Grupa ražo vieglos un vidējas tonnāžas komercautomobiļus, autobusus, kravas auto, motorus, kā arī automobiļu sastāvdaļas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu