KNAB aizrāda Jakrinam par neatļautu trīs mēnešu strādāšanu «Rīgas satiksmes» valdes locekļa amatā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizrādījis Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājam Emīlam Jakrinam, kurš, nesaņemot atļauju, savu amatu savienoja ar pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» valdes locekļa amatu.

KNAB nolēmis neuzsākt lietvedību un atbrīvot Jakrinu no administratīvās atbildības, izsakot mutvārdu aizrādījumu, jo neatļautā amata savienošana nav radījusi interešu konfliktu, skaidroja KNAB.

Jakrins pārkāpumu pieļāvis no pagājušā gada 27.oktobra līdz šī gada 30.janvārim.

Jau ziņots, ka Jakrins šobrīd drīkst savienot darbu «Rīgas satiksmes» valdes locekļa amatā ar Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāja amatu, tomēr, lai nerastos interešu konflikts, apvienojot amatus, ir nodalītas kompetences.

Jakrins tika iecelts «Rīgas satiksmes» valdes locekļa amatā uzreiz pēc tam, kad viņu šim amatam nominēja «Rīgas satiksme» valdes locekļa amata kandidātu konkursa komisija. «Rīgas satiksmes» dalībnieki ārkārtas sapulcē pērn 27.decembrī Jakrinu iecēla kompānijas valdes locekļa amatā uz pieciem gadiem.

Jakrins Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumus veic no pagājušā gada augusta vidus, kad saistībā ar Rīgas ielu remontdarbu lēno gaitu no amata tika atstādināts departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu