Kučinskis jauno Valsts kancelejas vadītāju cer atrast tuvāko divu nedēļu laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) jauno Valsts kancelejas vadītāju cer atrast tuvāko divu nedēļu laikā. Premjers šodien žurnālistiem stāstīja, ka patlaban pats izskata dažādus kandidātus Valsts kancelejas vadītāja amatam, lai nebūtu jāizsludina amata konkurss.

«Ceru, ka tuvāko divu nedēļu laikā būs jauns Valsts kancelejas direktors,» piebilda premjers un sacīja, ka bijušā Valsts kancelejas direktora Mārtiņa Krieviņa ierosinātās reformas valsts pārvaldē tiks turpinātas.

Kā ziņots, no 21.marta Krieviņš vairs nepilda Valsts kancelejas direktora pienākumus. Kā aģentūrai LETA apliecināja Ministru prezidenta preses sekretārs Andrejs Vaivars, Krieviņš amatu pametis «pēc abpusējas vienošanās». Par minēto sabiedrība tika informēta 20.martā un plašākus komentārus ne premjers, ne Krieviņš šajā dienā nesniedza. Vairāk par šo jautājumu abas puses esot vienojušās neko nekomentēt.

Reaģējot uz to, virkne nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes locekļi vēstulē Ministru prezidentam lūguši skaidrot sabiedrībai Krieviņa negaidīto aiziešanu no amata.

Tomēr, vakar Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» premjers norādīja, ka neesot sakritušas viņa un Krieviņa «darba metodes». «Es nenorādu uz grēkiem, bet runa ir par to, ka Valsts kanceleja ir aparāts, ar ko kopā plānojam un īstenojam valsts uzdevumus. Nevar būt, ka šefs aizbrauc un pārējie cilvēki bez viņa atļaujas nevar kustēties. Esmu par kolektīvu darbu. Ja komanda neveidojas, domāju, kā to risināt,» teica Kučinskis.

Pēc Ministru prezidenta teiktā, Krieviņa aiziešana nav saistīta ar domstarpībām vai Ministru prezidenta vēlmju neizpildīšanu, kā arī tā nav saistīta ar izskanējušajiem pieņēmumiem saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja konkursu.

Kučinskis arī norādīja, ka viņam un Krieviņam neesot pretenzijas vienam pret otru. «Man negribas skatīties uz iemesliem vai teikt kaut ko sliktu par kādu cilvēku,» uzsvēra Kučinskis.

Savukārt laikraksts «Diena» šodien vēsta, ka Krieviņš amatu pēc «abpusējās vienošanās» pametis pēc premjera aicinājuma. «Es uz šo Māra Kučinska izvēli skatos ļoti veselīgi. Viņš ir vēlēta amatpersona, es tāds neesmu. Premjeram bija tiesības to lūgt,» izteicies Krieviņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu