Pirmizrādi piedzīvo jaunā pašmāju filma «Tas, ko viņi neredz»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trešdienas vakarā Rīgā, kinoteātrī «Forum Cinemas» norisinājās Latvijas režisora Staņislava Tokalova debijas spēlfilmas «Tas, ko viņi neredz» pirmizrāde, kuru apmeklēja gan filmas veidotāji, gan daudzi kino industrijas pārstāvji. Filma kinoteātros un kino izrādīšanas vietās visā Latvijā būs skatāma no 23. marta.

Filmu veidojusi studija «Ego Media». Kā preses konferencē skaidroja režisors, «Tas, ko viņi neredz» ir pirmā Latvijas filma, kur viens no galvenajiem varoņiem ir mākslīgais intelekts, bet kopumā filma ir par mīlestību un uzticēšanos.

Filma ir psiholoģiska drāma ar zinātniskās fantastikas elementiem. Sižeta pamatā ir stāsts par medmāsu Elzu, kura iemīlas savā pacientā Nikolā, kurš mākslīgā intelekta izstrādes procesā ir nonācis komā. Nikolā gaida ilga atveseļošanās, savukārt abus varoņus - sarežģīts ceļš uz savstarpēju uzticēšanos, ko sarežģī Nikolā izgudrojums - mākslīgais intelekts «Anna», kas aktīvi iejaucas varoņu attiecībās, lai Nikolā piederētu tikai viņai.

Filmā piedalās tādi pazīstami Latvijas aktieri kā Andris Keišs, Arnis Līcītis un Elīna Dzelme, kā arī populāri jaunie aktieri no Krievijas - Katerina Špica un Jevgēņijs Tkačuks.

Tokalovs ir režisors un scenārists. Viņa īsfilma «Mazliet ilgāk» 2014. gadā saņēma nacionālo balvu «Lielas Kristaps». Tokalovs ir uzņēmis arī dokumentālo filmu «Mihails Tāls. No tālienes».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu