«Barons kvartāls» Rīgas derbijā negaidīti pārspēj «VEF Rīga»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @vefriga

Pie negaidīta panākuma «OlyBet» Latvijas basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā tikusi «Barons kvartāls» komanda, kas Jelgavā galvaspilsētas vienību derbijā ar 80:71 (29:21, 17:19, 16:17, 18:14) pārspēja valsts vicečempionus «VEF Rīga».

«Barons kvartāls» sastāvā šajā mačā 16 punktus iemeta lietuvietis Taurs Jogela, kamēr 13 punktus pievienoja vēl viens lietuvietis Deniss Krestiņins un Tailers Larsons.

Savukārt «VEF Rīga» rindās ar 18 punktiem izcēlās Abduls Gedijs, bet ar desmit punktiem atzīmējās Jānis Blūms.

Lai arī pirmos četrus punktus šajā spēlē guva «VEF Rīga» basketbolisti, «Barons kvartāls» turpinājumā pārņēma iniciatīvu un lika titulētajiem pretiniekiem atrasties iedzinējos. Pirmo ceturtdaļu nominālie mājinieki «Barons kvartāls» noslēdza ar astoņu punktu pārsvaru - 29:21. Pirmā puslaika turpinājumā pašreizējiem Latvijas vicečempioniem izdevās pietuvoties, turklāt pēc veiksmīgas Iļjas Gromova spēles panākt arī neizšķirtu 34:34 un 37:37.

«VEF Rīga» vadību gan tā arī nepārņēma, bet «Barons kvartāls» līdz lielajam pārtraukumam vēl nedaudz atrāvās un atpūtā devās ar rezultātu 46:40.

Līdzīgā garā aizritēja arī otrais puslaiks, jo «Barons kvartāls» prasmīgi prata nosargāt vadību par spīti «VEF Rīga» centieniem atspēlēties. Pēc Abdula Gedija precīzā divpunktnieka viesiem 28. minūtē izdevās pietuvoties līdz minimumam (57:58). Tuvāk gan viņiem nebija iespējams pietuvoties, jo pamatlaika izskaņā «Barons kvartāls» spēja sasniegt arī 11 punktu starpību un izcīnīt uzvaru.

Savas mājas spēles «Barons kvartāls» parasti aizvada sporta namā «Daugava», taču šī zāle nav LBL nolikumam atbilstoša, tāpēc pirms mačiem jāsaņem piekrišana no pretiniekiem. Lai arī vairums čempionāta komandu piekritušas spēlēt sporta namā «Daugava», to vienību skaitā nav «VEF Rīga», tāpēc trešdienas mačs tika aizvadīts Zemgales olimpiskajā centrā.

Pirmajā abu komandu savstarpējā spēlē 19.oktobrī Aizkrauklē «VEF Rīga» galotnē izrāva uzvaru ar 82:81.

«Barons kvartāls» šobrīd turpina cīņu par tiesībām piedalīties izslēgšanas turnīrā, kamēr «VEF Rīga» komandai atlikušajās divās spēlēs vajadzīga viena uzvara, lai nodrošinātu otro vietu pamatturnīrā un līdz ar to automātisku vietu arī pusfinālā.

Tikmēr vēl vienā trešdienas mačā pašreizējā Latvijas čempione «Valmiera»/ORDO izbraukumā ar 86:79 (25:25, 21:22, 25:15, 15:17) pārspēja «Liepāja»/«Triobet» komandu un nostiprinājās kopvērtējuma tabulas trešajā vietā.

Valmieras komandas sastāvā 16 punktus iemeta Artūrs Bērziņš un Damjērs Pitss, kurš pamanījās veikt arī 16 rezultatīvas piespēles. Latvijas čempionu sastāvā debiju piedzīvoja ULEB Eirolīgā bagātīgu pieredzi guvušais Dors Fišers, kurš savā pirmajā spēlē atzīmējās ar 12 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām.

Savukārt liepājnieku rindās 19 punktus iemeta Artūrs Ausējs, bet ar 13 punktiem izcēlās Dželens Stīls un Artjoms Butjankovs.

Šis mačs tika aizvadīts līdzvērtīgā cīņā, bet pirmo puslaiku ar vienu punkta pārsvaru izdevās noslēgt liepājniekiem - 47:46. Tomēr otrajā puslaikā «Valmiera»/ORDO demonstrēja jau labāku sniegumu, kas viesiem ļāva pārņemt iniciatīvu un noslēdzošo ceturtdaļu sagaidīt ar deviņu punktu pārsvaru (71:62). Lai arī ceturtā ceturkšņa laikā «Liepāja»/«Triobet» pietuvojās arī līdz četru punktu atstatumam, atspēlēties mājiniekiem neizdevās, turklāt pēc tam Latvijas čempioni veica nelielu izrāvienu un panāca jau 84:70. Beidzamajās minūtēs liepājniekiem tā arī neizdevās atspēlēties un pacīnīties par panākumu.

Arī liepājnieki pašlaik cīnās par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Pašlaik viņi ar 12 uzvarām 27 mačos ir tik svarīgajā sestajā vietā, bet 11 uzvaras ir «Jūrmala»/«Fēnikss» un «Ogre»/«Kumho Tyre» komandām.

Savukārt valmieriešiem atlikušajās piecās spēlēs vajadzīgas trīs uzvaras, lai garantētu sev trešo vietu kopvērtējumā.

Abas komandas kopš 1992./1993. gada sezonas Latvijas čempionātā savā starpā ir tikušās 107 reizes un savstarpējo spēļu bilance ir 57-50 liepājnieku labā. Šosezon tā gan ir 3-1 valmieriešu labā.

Pirms tam trešdien «Jēkabpils» savā laukumā ar 67:61 (16:11, 13:17, 24:18, 14:15) pārspēja «Latvijas Universitāti» (LU), tādējādi nostiprinoties kopvērtējuma ceturtajā vietā.

«Jēkabpils» rindās 20 punktus iemeta pieredzējušais Rinalds Sirsniņš, kamēr 15 punktus un desmit atlēkušās bumbas pievienoja Roberts Stumbris. Savukārt LU labā 15 punktus guva Edgars Lasenbergs, kamēr ar 13 izcēlās Pēteris Rēķis.

Pirmais puslaiks aizritēja abu komandu mazrezultatīvā cīņā, bet lielajā pārtraukumā ar viena punkta pārsvaru devās «Jēkabpils» - 29:28. Otrajā puslaikā vienības bija atguvušas rezultativitāti, turklāt mājiniekiem izdevās iegūt 12 punktu pārsvaru - 51:39. Tik lielu vadību «Jēkabpils» basketbolisti gan nenosargāja, bet pēdējo pamatlaika minūti iesāka vien ar trīs punktu pārsvaru (64:61), taču tas tika nosargāts, turklāt ar precīziem soda metieniem to izdevās arī palielināt.

Jēkabpils komanda pašlaik cenšas nostiprināties ceturtajā pozīcijā, lai iegūtu mājas priekšrocības ceturtdaļfināla sērijā. Tikmēr LU uz vietu izslēgšanas turnīrā vairs nepretendē, bet tai vajadzīga vēl vismaz viena uzvara, lai izvairītos no pēdējās vietas regulārā turnīra noslēgumā.

Šosezon «Jēkabpils» un LU komandas savā starpā tikās četras reizes, uzvaras tām dalot uz pusēm.

LBL kopvērtējumā stabilā līderpozīcijā ar 23 uzvarām 25 mačos ir «Ventspils» komanda, kurai ar 12 uzvarām 16 spēlēs seko «VEF Rīga». Trešā ar 17 uzvarām 25 mačos ir pagājušās sezonas čempione «Valmiera»/ORDO.

Aiz pirmā trijnieka ar 15 uzvarām 27 mačos ir «Jēkabpils», bet piektā ar 13 panākumiem 25 mačos ir «Barons kvartāls». Savukārt «Liepāja»/«Triobet» ar 12 panākumiem 27 dueļos atrodas sestajā pozīcijā, kas regulārās sezonas beigās dos pēdējo vietu uz izslēgšanas turnīru.

Septītā ar 11 uzvarām 27 mačos ir «Ogre»/«Kumho Tyre», kas apsteidz «Jūrmala»/«Fēnikss» komandu, kura izcīnījusi 11 uzvaras 27 cīņās. Vēl «Latvijas Universitāte» izcīnījusi piecas uzvaras 26 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz «Valka»/«Valga», kas guvusi trīs uzvaras 17 spēlēs.

«VEF Rīga», kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un «Valka»/«Valga», kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu