Kristīne Lindenblate rīkos skaistuma konkursu transpersonām

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: personīgais arhīvs

Raidījuma «Sarunas ar zvaigzni Metropolē» vadītājai, skaistumkonkursu rīkotājai Kristīnei Lindenblatei 2017.gads būs dažādu konkursu pārbagāts, jau maijā Latvijā norisināsies konkurss «Mrs.Top of the world», septembrī Bulgārijā notiks «Mss.Top of the world», novembra sākumā Singapūrā «Top of the world Pluss size», kā arī Indijā pirmo reizi tiks rīkots konkurss «Miss Trans Diamond».

Kristīne Lindenblate konkursu dāmām vecuma grupā no 26 līdz 42 gadiem rīkos Jūrmalā, konkursā piedalīsies 20 dāmas no dažādām pasaules valstīm.

«Parasti šāds konkurss tiek rīkots precētām dāmām, manis rīkotajā konkursā var piedalīties ikviena sieviete konkrētajā vecuma grupā, kā nekā ne visām sievietēm var būt bērni un ne visas sievietes vēlas apprecēties,» skaidro Kristīne.

Latviju konkursā pārstāvēs fitnesa modele, skaistuma konkursu dalībniece Anita Pužule, kurai ir liela pieredze skaistuma konkursos un kura prot sevi pasniegt uz skatuves un arī dzīvē ir lieliska personība.

Lielāko ažiotāžu rada Kristīnes ideja rīkot skaistuma konkursu īpašām dāmām, kuras piedzimušas vīriešu ādā, bet vēlāk spējušas atrast spēku, lai pārtaptu par sievietēm un dzīvotu saskaņā pašas ar sevi.

«Šāda ideja man radās, jo pagājušajā gadā, rīkojot konkursu «Mss. Top of the world», viena no valstu skaistumkonkursu organizatorēm man piedāvāja transpersonu kā valsts pārstāvi, tāpat ir bijuši gadījumi, kad pēc kāda no konkursiem tā skatītāji raksta satrauktas vēstules, jo uzskata, ka kāda no dalībniecēm ir transpersona,» skaidro Kristīne.

Skaistuma konkursu rīkotāja smejas, sakot, ka, saņemot pieteikumus konkursiem, nelūdz dalībniecēm iesniegt ārstu izziņas, bet paļaujas uz pases datiem, bet, mainot dzimumu, pasē arī tiek norādīts personas jaunais dzimums, un neviens nav tiesīgs šādai dāmai neļaut piedalīties konkursā.

«Mana pirmā pieredze ar transpersonu bija pirms pāris gadiem, kad Rīgā viesojās Lietuvā dzīvojošā modele Agness Landau, iepazinos, iedraudzējos un sapratu, cik viņa ir lieliska personība, kā arī sāku apzināties, cik grūta dzīve, emocionālā cīņa un nosodījumi šādām sievietēm jāsaņem no apkārtējiem. Konkurss ir veids, kā viņām saņemt pozitīvas emocijas, apziņu par savu skaistumu, unikalitāti un piepildīt ikvienas meitenes sapni kļūt par skaistuma karalieni,» aizdomājas Kristīne.

Transpersonu skaistumkonkursam Kristīne kā norises vietu izvēlējusies Indiju, jo novembrī Indijā norisināsies PRAIDS, kurā vienmēr piedalās transpersonas no dažādām valstīm, kā nekā Indija ir ieinteresēta savos iedzīvotājos un veic dažādas sabiedrības toleranci veicinošas kampaņas, lai mazinātu pašnāvību un naida noziegumu skaitu.

Konkursā var piedalīties ikviena transpersona, kura jau atrodas savu pārvērtību finiša taisnē, respektīvi, ir šķīrusies no savam patiesajam dzimumam neatbilstošajām ģenitālijām.

«Esmu par skaistumu, ikviena sieviete visu savu dzīvi ir pelnījusi justies kā princese un vēlāk kā karaliene, to arī vēlos sniegt dāmām, rīkojot konkursus, - apziņu, ka viņa ir visskaistākā,» nobeidz Kristīne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu