Kinolektorijā poļu kino klasika «Pelni un dimants»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

LKA Rīgas Kino muzeja un kinoteātra «Splendid Palace» rīkotā kinolektorija noslēdzošā filma būs skatāma 22. martā plkst. 19:00, un tā būs leģendārā pasaules kino klasika no Polijas – Andžeja Vajdas viena no vislabāk zināmajām filmām «Pelni un dimants» («Popiół i diament», 1958, Polija).

Kinolektorijs «Tas, ko Tu nedrīksti nezināt XII» šogad atzīmē savu 10 gadu jubileju un piedāvā programmu, kuras ietvaros tiek izrādītas sešas filmas, kas pēta attiecības starp kino, pilsētu un cilvēku. «Tas, ko Tu nedrīksti nezināt» nodrošina iespēju redzēt pasaules kino klasiku uz kinoteātra lielā ekrāna, filmas skatīšanos papildina lekcija pirms tās.

Par filmu

Polija, 1945. gada maijs. Nacistiskā Vācija ir tikko padevusies, karš ir beidzies. Taču ar to tikai viss sākas: Vācijas karavīriem pametot Poliju, sākas cīņas par varu komunistu atbrīvotajā Polijā. Macekam, Polijas pretošanās kustības kareivim tiek dota pavēle nogalināt komunistu komisāru, taču šī pavēle viņā sēj šaubas. «Pelni un dimants» ir pārsteidzoši skaista filma par karu, mīlestību un principiem, kas palīdzēja pasaules kino vēsturē ierakstīt Andžeja Vajdas un galvenā aktiera, par poļu Džeimsu Dīnu sauktā Zbigņeva Cibuļska vārdus.

Šī Vajdas filma tiek uzskatīta par vienu no svarīgākajām Polijas filmām, kā arī vienu no Vajdas režijas meistardarbiem. Šī ir noslēdzošā filma viņa kara filmu triloģijā.

Lektors: kino kritiķe Daira Āboliņa.

Biļetes uz kinolektorija seansiem ir pieejamas iepriekšpārdošanā kinoteātra «Splendid Palace» (Elizabetes 61) kasēs. Vairāk informācijas kinoteātra mājaslapā www.splendidpalace.lv, pilna programma atrodama gan kinoteātra lapā, gan www.kinomuzejs.lv. Kinolektorija norisi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu