Atvadīšanās no Purva Intas notiks Fazānu kapos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtdien, 23. martā plkst. 14:00, notiks atvadīšanās no «Dokumentālista» izteiksmīgās galvenās varones Intas Grigorovičas. Atvadas norisināsies Fazānu (vecajos Ķemeru) kapos, Ķemeru nacionālā parka teritorijā.

Kā vēstīts filmas «Dokumentālists» «Facebook» kontā: «Kapi atrodas gandrīz blakus Intas bijušajai mājiņai, kura nu ir nojaukta... Līdzi ņemiet eklerkūkas un kādu ziedu. ESAM!»

Jau vēstījām, ka 16. martā mūžībā aizgājusi filmas «Dokumentālists» galvenā varone Purva Inta. Inta vairākus gadus viena mitinājās Ķemeru tīrelī. Ivars Zviedris kopā ar režisori Inesi Kļavu bija nolēmis iemūžināt viņas dienas gaitas dokumentālajā filmā, kas guva plašu atpazīstamību. Filma «Dokumentālists» ir stāsts par attiecībām starp dokumentālistu un dokumentējamo.

Režisors aizvadītajā nedēļā atklāja, ka filmas galvenā varone vēlējusies, lai viņu apglabā pēc iespējas tuvu vietai, kur viņa pavadījusi sava mūža nogali, līdz ar to Zviedris centīsies nodrošināt kundzes apbedīšanu kapos Ķemeros. Zviedris zināja teikt, ka Grigoroviča pēdējās dzīves dienās slimojusi, bet 16.martā, devusies aizsaulē.

«Dokumentālista» pirmizrāde notika 2012.gadā kinofestivālā «Lielais Kristaps». Pēc tam filma guva panākumus vairākos kino festivālos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu