Uz lielā ekrāna šonedēļ «Vilcienvakte 2» un «Skaistule un Briesmonis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

No piektdienas kinoteātros sāks demosntrēt divas ilgi gaidītas filmas - Denija Boila (Danny Boyle) oriģinālās filmas «Trainspotting» («Vilcienvakte») turpinājumu «T2:Trainspotting» («Vilcienvakte 2») un krāšņo «Disneja» filmu «Skaistule un briesmonis» («Beauty and the Beast») ar Emmu Vatsoni galvenajā lomā. Uz ekrāniem arī viena dokumentālā filma «Viesuļvētra. Vēja Odiseja» («Ouragan, l'odyssée d'un vent»).

«T2:Trainspotting» («Vilcienvakte 2»)

Jaunās «Vilcienvaktes» filmas scenārists Džons Hodžs balstījies uz rakstnieka Ērvina Velša 2002. gada grāmatu «Porno», taču filmas sižets iratšķirīgs no romāna. Filmas turpinājumā atgriežas iepriekšējais aktieru sastāvs - Jūens Makgregors (Ewan McGregor), Roberts Kārlails (Robert Carlyle), Jūens Bremners un Džonijs Lī Millers (Jonny Lee Miller)

Kadrs no filmas "Trainspotting"
Kadrs no filmas "Trainspotting" Foto: AP/Scanpix

«Skaistule un briesmonis»

Anotācija: Saniknotā Burve pārvērta Adamu atbaidošā briesmonī par to, ka viņš bija ļauns, rupjš un egoistisks. Lai noņemtu lāstu sev un savas pils kalpotājiem, viņam ir nepieciešams pilnīgi izmainīties - kļūt labsirdīgam, mīlēt un būt mīlētam. Pa to laiku kādā attālā ciematā dzīvo daiļā Bella, kuras tēvs, nākot no gadatirgus, nomaldās un nokļūst noburtajā pilī. Bellai nekas cits neatliek, kā doties tēvam palīgā, un viņa pat nenojauš, ka tur viņu sagaida liktenīga tikšanās.

Filmas režisors ir Bils Kondons, kurš veidojis divas «Twilight» («Krēsla») kinolentes.

Briesmoņa lomā iejuties seriāla «Downton Abbey» («Dauntonas abatija») aktieris Dens Stīvenss. Izskatīgo Gastonu atveido Lūks Evanss.

Mūzikas autors ir Alans Menkens, kurš par 1991. gada multfilmas skaņu celiņu saņēma divas ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvas.

Viesuļvētra. Vēja Odiseja

Anotācija: «Dumpīgā vēja» ceļu no Āfrikas līdz Amerikas krastiem 1000 filmēšanas dienās izsekoja drosmīgu kinematogrāfistu un NASA darbinieku komanda, uzturoties stihijas pašā centrā. Ārkārtīgi precīzā un reālā 3D filma ļauj uz lielā ekrāna ne tikai redzēt unikālu dabas parādību – viesuļvētru, bet arī detaļās apskatīt mūsu apkārtējo pasauli stihijas varā ar dokumentālu precizitāti. Par 3D filmas kvalitāti liecina fakts, ka tā ir izlaista arī IMAX versijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu