Vējonis: Azerbaidžāna ir svarīgs partneris globālo drošības jautājumu risināšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Azerbaidžānas atbalsts NATO ir ļoti vērtīgs atbalsts mūsu kopīgajos centienos veicināt mieru un stabilitāti, tiekoties ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu, norādīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Valsts prezidents uzteica Azerbaidžānu par NATO vadītajām operācijām Afganistānā un Kosovā, un aicināja valsti aktīvāk iesaistīties NATO Velsas samitā izveidotajā operatīvās sadarbības platformā, kas ir ļoti svarīgs instruments, lai ciešāk sadarbotos iespējamu krīzes situāciju novēršanā un risināšanā.

Tāpat Vējonis norādīja, ka ES ir būtiski attīstīt ciešu sadarbību ar Azerbaidžānu enerģētikas jomā. Stratēģiska sadarbība enerģijas drošības un piegāžu diversifikācijas jomā ir izdevīga abām pusēm. Šobrīd prioritāra ir Dienvidu gāzes koridora attīstība.

«Latvija ir ieinteresēta Ziemeļu - Dienvidu transporta koridora attīstībā, kas savienos Azerbaidžānu, Irānu un Indiju. Latvija piedāvā savas infrastruktūras iespējas jauniem kravu maršrutiem, kas veidotu labāku savienojamību starp Indiju, Irānu un Azerbaidžānu ar Eiropas Savienības valstīm», teica Vējonis.

Sarunā ar Azerbaidžānas premjerministru Arturu Rasizadi tika apspriesta abu valstu ekonomiskā sadarbība. «Latvijas - Azerbaidžānas starpvaldību komisija var būt ļoti efektīvs instruments, kā veicināt abu valstu ekonomiskās saites. Pēdējā sesija, kas notika Rīgā, deva pozitīvus rezultātus. Augstu novērtējam esošo sadarbību mežsaimniecības jomā, zaļo tehnoloģiju attīstībā, lauksaimniecībā un tūrismā», atzina Valsts prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu