Buncis: Tā ir liela iespēja būt kopā ar Latvijas izlasi un Hārtliju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @lhf_lv

Latvijas U-20 izlases uzbrucējs Filips Gundars Buncis uz pāris nedēļām pievienojies Latvijas nacionālajai komandai, kas gatavojas pasaules čempionātam (PČ) Vācijā. Viņš novērtē doto iespēju un kopā būšanu ar treneri Bobu Hārtliju.

«No Latvijas Hokeja federācijas (LHF) bija uzaicinājums uz treniņnometni, patrenēties, pabūt kopā ar izlasi. Parunājos ar treneri, un kluba vadība deva atļauju. Viņi novērtēja un saprata, cik liela iespēja ir būt kopā ar Latvijas izlasi un Bobu Hārtliju,» sarunā ar LHF sacīja Buncis.

Ar Hārtliju viņš iepazinies jau gadu mijā notikušajā pasaules U-20 čempionātā Toronto, kur Kanādas speciālists Latvijas hokejistiem veicis motivācijas runas.

«Es ar viņu nedaudz parunājos, kā viņš redz hokeju, kā mums vajadzētu spēlēt, kā viņš redz lielo izlasi nākotnē. Šīs sarunas man deva iespēju viņu iepazīt,» norādīja uzbrucējs.

19 gadus vecais centra uzbrucējs šajā sezonā pārstāv Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) komandu Džonstaunas «Tomahawks», būdams šīs vienības kapteinis. Viņš uz pāris nedēļām pievienojies Hārtlija vadītajai Latvijas izlasei, bet pēc tam atgriezīsies sava kluba sastāvā, lai piedalītos izslēgšanas turnīrā.

«Kopā ar Latvijas izlasi plānoju būt līdz aprīļa sākumam, tad došos atpakaļ uz ASV, kur klubam paredzētas izslēgšanas spēles,» viņš sacīja.

«Tomahawks» sastāvā viņš šosezon laukumā devies 44 spēlēs, kurās izcēlies ar 10 vārtu guvumiem un 25 rezultatīvām piespēlēm, bet lietderības koeficients ir +12.

Šogad Buncis iekļauts NAHL Zvaigžņu spēles dalībnieku vidū, kurā piedalījās arī latvieši Ēriks Žohovs, Gvido Jansons un treneris Kārlis Zirnis.

«Vienmēr ir prieks satikt latviešus un parunāt. Bijām komandā ar Gvido Jansonu. Labākais ir tas, ka tā nav klasiskā zvaigžņu spēle. Visi spēlētāji atstrādāja katru maiņu, jo spēles vēro skauti no NHL un universitāšu komandām.

Tā ir liela skatuve, kur var sevi parādīt, tādējādi radot karjeras iespējas nākamajiem gadiem,» pastāstīja Buncis.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Rīgas «Dinamo»), Gustavs Dāvis Grigals («Rīga»), Mareks Egils Mitens (Astonas «Rebels», NAHL).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi - Rīgas «Dinamo»), Artūrs Kulda (Helsinku «Jokerit», Somija), Pauls Svars («Rīga»).

Uzbrucēji: Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs, Georgs Golovkovs, Lauris Dārziņš (visi - Rīgas «Dinamo»), Gatis Sprukts, Kirils Galoha, Frenks Razgals (visi - «Rīga»), Toms Andersons («Thurgau», Šveice), Koba Jass, Sandis Zolmanis (abi - «Kurbads»), Oļegs Šišļaņņikovs (Hokeja skola «Rīga»), Filips Gundars Buncis (Džonstaunas «Tomahawks», NAHL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu