Hokeja izlasei pievienojies uzbrucējs Buncis

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @lhf_lv

Latvijas hokeja izlasei gatavošanās ciklā pasaules čempionātam (PČ) pievienojies viens no U-20 valstsvienības līderiem uzbrucējs Filips Gundars Buncis, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

19 gadus vecais centra uzbrucējs šajā sezonā pārstāv Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) komandu Džonstaunas «Tomahawks», būdams šīs vienības kapteinis. Viņš uz pāris nedēļām pievienojies Boba Hārtlija vadītajai Latvijas izlasei, bet pēc tam atgriezīsies sava kluba sastāvā, lai piedalītos izslēgšanas turnīrā.

«Tomahawks» viņš šosezon laukumā devies 44 spēlēs, kurās izcēlies ar 10 vārtu guvumiem un 25 rezultatīvām piespēlēm, bet lietderības koeficients ir +12.

Buncis pārstāvēja Latvijas U-20 izlasi gadu mijā notikušajā pasaules čempionātā elites divīzijā Toronto. Šajā turnīrā viņš sešās spēlēs atzīmējās ar vienu vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli.

Jaunajā sezonā viņš spēlēs Arizonas Štata universitātes sastāvā NCAA čempionātā.

Tuvāk pirmajām pārbaudes spēlēm Latvijas izlases treniņnometni papildinās vairāki hokejisti, kuriem sezona savos klubos jau būs beigusies.

Traumas dēļ pasaules čempionātā nepiedalīsies uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, turklāt savainoti ir arī Kaspars Daugaviņš, Oskars Bārtulis un Krišjānis Rēdlihs, kurš individuāli strādā svaru zālē.

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija palīgi ir Žaks Klutjē un Artis Ābols, kurš gan pagaidām vēl nav ieradies Latvijā, tāpēc treniņiem piesaistīts Ronalds Ozoliņš no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas «Rīga».

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs desmit pārbaudes spēles. Pirmajos mačos Latvija 1. un 2. aprīlī «Arēnā Rīga» sacentīsies ar Krievijas tā saukto olimpisko izlasi, turpinājumā 7. un 8. aprīlī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros Daugavpilī būs mači ar Baltkrieviju.

Pēc tam Latvija 14. un 15. aprīlī izbraukumā tiksies ar Zviedriju, 21. un 22. aprīlī «Arēnā Rīga» tiks spēlēts ar Franciju, bet 30. aprīlī un 1. maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Rīgas «Dinamo»), Gustavs Dāvis Grigals («Rīga»), Mareks Egils Mitens (Astonas «Rebels», NAHL).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi - Rīgas «Dinamo»), Artūrs Kulda (Helsinku «Jokerit», Somija), Pauls Svars («Rīga»).

Uzbrucēji: Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs, Georgs Golovkovs, Lauris Dārziņš (visi - Rīgas «Dinamo»), Gatis Sprukts, Kirils Galoha, Frenks Razgals (visi - «Rīga»), Toms Andersons («Thurgau», Šveice), Koba Jass, Sandis Zolmanis (abi - «Kurbads»), Oļegs Šišļaņņikovs (Hokeja skola «Rīga»), Filips Gundars Buncis (Džonstaunas «Tomahawks», NAHL).

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu