Liepājā Ņujorkas modernā baleta trupa «Complexions Contemporary Ballet»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

14. martā jaunajā koncertzālē «Lielais dzintars» uzstāsies «Complexions Contemporary Ballet» trupa no Ņujorkas. Viena no vadošajām amerikāņu laikmetīgā baleta trupām vērienīgā pasaules turnejā, kuras maršrutā ietilpst arī Liepāja, izrādīs savu jauno iestudējumu – mūsdienu dejas šovu «Strum».

Izcilas dejas cienītājiem būs iespēja vērot šovu trīs daļās. Pirmā būs veltīta klasikai: tiks izdejoti laikmetīgā baleta anturāžā ietērpti pazīstami Baha un Šopēna skaņdarbi, kurus jaunā interpretācija ļaus uztvert pavisam citādi. Šova otrajā daļā uzstāsies paši trupas mākslinieciskie vadītāji Dvaits Roudens (Dwight Rhoden) un Dezmons Ričardsons (Desmond Richardson), bet trešajā daļā skatītājus gaida kas visai neparasts – dinamiska deja grupas Metallica mūzikas pavadībā.

Biļetes uz trupas «Complexions Contemporary Ballet» šovu tagad ir pieejamas «Biļešu servisa» kasēs un www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena - no 29 €.

14. marta vakarā tiks dota iespēja izbaudīt pasaulē atzītu laikmetīgā baleta guru veidotu šovu: katra dejas kustība pārsniedz cilvēka ķermeņa fizisko iespēju robežas, katrs žests atspoguļo elpu aizraujošu emociju gammu. Complexions Contemporary Ballet sniegumā neticamā kārtā apvienotas horeogrāfijas klasiskās tradīcijas un vissarežģītākie mūsdienu dejas elementi. Šis kolektīvs patlaban tiek uzskatīts par spilgtāko laikmetīgā baleta pārstāvi uz pasaules baleta skatuves.

«Complexions Contemporary Ballet»

«Complexions Contemporary Ballet» tika dibināts 1994. gadā. Tā veidotāji Dvaits Roudens un Dezmons Ričardsons pirms tam dejoja Elvina Eilija Amerikas dejas teātra (Alvin Ailey American Dance Theater) trupā. «Complexions Contemporary Ballet» piedāvā dažādu tehniku un stilu sajaukumu un novatorisku skatījumu uz cilvēka kustībām. Publika pasaulē ar sajūsmu novērtējusi abu horeogrāfu neparasto dejas traktējumu. Viņiem netraucē esošie skatuves nosacījumi un likumi – Roudens un Ričardsons visu izgudro no jauna.

Izcilais horeogrāfs Dvaits Roudens ir arī «Complexions Contemporary Ballet» mākslinieciskais vadītājs un plaši peprasīts laikmetīgās dejas profesionālis. Viņa radošais ģēnijs iemiesojies tādos atzītos horeogrāfijas iestudējumos kā grupas U2, Cirque du Soleil, dziedātāja Prinsa, aktiera Patrika Sveizija šovos, mūsdienu baletā «Lielais Getsbijs» (The Great Gatsby) un citos.

Trupas otrs mākslinieciskais vadītājs Dezmonds Ričardsons ir harismātisks tumšādains dejotājs, kurš paguvis nodejot spilgtas klasiskā un mūsdienu baleta repertuāra lomas, kā arī piedalīties Maikla Džeksona, Madonnas un Prinsa dziesmu videoklipos.

Nebūs par skaļu sacīts, ka «Complexions Contemporary Ballet» viesizrādes ir izcils notikums mūsu laikmetīgā baleta cienītājiem, jo šo iestudējumu jau novērtējuši vairāk nekā 20 miljoni skatītāju visā pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu