Jordānija atbrīvojusi karavīru, kurš 1997.gadā nošāva septiņas izraēliešu skolnieces

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NUMAN ALQUZAA / EPA

Jordānijas varasiestādes svētdien atbrīvojušas bijušo karavīru, kurš pavadījis 20 gadus cietumā par septiņu izraēliešu skolnieču nogalināšanu 1997.gadā, vēsta Jordānijas mediji.

Ahmeds Dakamsess svētdien atstāja cietumu un devās uz savām mājām Irbidā, Jordānijas ziemeļos, atsaucoties uz avotiem drošības struktūrās, vēstīja laikraksts «Al-Ghad».

Laikraksta publicētajās fotogrāfijās 46 gadus vecais Dakamsess redzams pēc atbrīvošanas, satiekoties ar saviem ģimenes locekļiem.

1997.gada jūnijā Jordānijas armijas tribunāls notiesāja viņu par septiņu izraēliešu skolnieču nošaušanu.

Dakamsess atklāja uguni pret Izraēlas skolas 8.klases skolniecēm, kuras bija devušās ekskursijā uz pierobežas apgabalu.

Tribunāls atzina viņu par garīgi nelīdzsvarotu un nāvessoda vietā piesprieda mūža ieslodzījumu, kas realitātē nozīmēja 20 gadus cietumā.

Izraēlai ar Jordāniju ir lielākā sauszemes robeža. 1994.gadā abas valstis noslēdza miera līgumu.

Tomēr negatīva attieksme pret Izraēlu joprojām ir plaši izplatīta Jordānijā, kur daudziem iedzīvotājiem ir palestīniešu izcelsme. Jordānijas islāmistu vadītajā opozīcijā daudzi uzskata Dakamsesu par nacionālo varoni.

Tēvs vienai no nošautajām meitenēm Izraēlas Radio svētdien sacīja, ka Izraēlas vēstniecība Jordānijā ir viņu informējusi par gaidāmo atbrīvošanu.

Viņš sacīja, ka tāda, diemžēl, ir situācija.

Pēc meiteņu nošaušanas toreizējais Jordānijas karalis Huseins devās uz Izraēlu, kur apmeklēja nogalināto skolnieču ģimenes. Tolaik šis žests aizkustināja daudzus izraēliešus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu