Apsver iespēju simtgades Dziesmu un deju svētku biļetes pārdot ar loterijas palīdzību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Dziesmu un deju svētku padome plāno izvērtēt iespēju nākamgad paredzēto valsts simtgades svētku biļešu pārdošanu organizēt ar loterijas metodi, svētdien vēstīja «LNT ziņas». Dziesmu un deju svētku padome jaunnedēļ lems, kā izveidot biļešu tirdzniecības taisnīgāko modeli, lai biļešu iegādes process neizvērstos skandālā, kā tas bijis iepriekš.

Dziesmu un deju svētku padome jaunnedēļ lems, kā izveidot biļešu tirdzniecības taisnīgāko modeli, lai biļešu iegādes process neizvērstos skandālā, kā tas bijis iepriekš.

Viens no izvērtējamajiem variantiem paredz biļešu pārdošanu ar loterijas metodi - laimīgos izvēlētos dators. Interesenti varētu reģistrēties interneta platformā, tad notiktu izloze starp šiem interesentiem. Un tad noteiktā laika periodā šiem interesentiem būtu jāizpērk savas biļetes, bet, ja tas nebūtu izdarīts, attiecīgi notiktu otrā izloze.

Tāpat, lai plašākam cilvēku lokam dotu iespēju izbaudīt noslēguma koncertu Mežaparkā un deju lieluzvedumu Daugavas stadionā, cits variants paredz ierobežot vienam cilvēkam nopērkamo biļešu skaitu no šā brīža astoņām līdz četrām. Biļetes arī izplatītu pakāpeniski, nevis visas vienlaicīgi laistu tirdzniecībā.

Tiks vērtēts arī priekšlikums biļetes sadalīt brīvajai tirdzniecībai pa novadiem atbilstoši iedzīvotāju skaitam. Sabiedrības pretestību jau izraisījis ierosinājums dot priekšroku biļešu iegādē tiem cilvēkiem, kuri būtu apmeklējuši visus atlases skašu koncertus reģionos.

Nacionālais kultūras centrs par visgodīgāko un visefektīvāko veidu uzskata loteriju, taču esot bažas, ka šādas loterijas datorsistēmas iegāde būtu pārāk dārga un neesot arī vairs laika to testēt.

Šo visu par nolaidīgu attieksmi sauc «Biļešu paradīzes» direktors Ēriks Naļivaiko, jo viņš jau 2015.gadā ar vēstuli Kultūras ministrijai brīdinājis, ka steidzami ir jāmaina biļešu izplatīšanas veids uz Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertiem. Ministrijas ierēdņi aicinājumu tolaik ignorējuši. Taču svētku organizatori tagad galdā ceļot daļu no «Biļešu paradīzes» ierosinājumiem. «Esmu diezgan pārliecināts, ka tur nekādi risinājumi un lēmumi nebūs. Tāpēc, ka tad tas bija jādara pirms diviem gadiem, nevis tagad, kad ir palicis gads līdz svētkiem,» komentē Naļivaiko.

«LNT ziņas» arī atgādina, ka par vairākiem tūkstošiem palielināsies biļešu kopējais skaits. Pēc rekonstrukcijas Mežaparka estrādes šā brīža ietilpība no 18 000 vietu tiks palielināta līdz 25 000. Savukārt Daugavas stadionā vietu skaits tiks palielināts no 5000 līdz 10 000.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu