«VEF Rīga» salūst trešajā ceturtdaļā un piekāpjas varenajai CSKA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Basketbola klubs «VEF Rīga» svētdien VTB Vienotās līgas spēlē pēc cienījama pirmā puslaika trešajā ceturtdaļā salūza un savā laukumā ar 83:99 (20:23, 30:31, 10:25, 23:20) piekāpās pagājušās sezonas ULEB Eirolīgas čempionei Maskavas CSKA.

Pēc līdzīga pirmā puslaika trešajā ceturtdaļā CSKA komanda bija pārāka ar 25:10, turpinājumā novedot maču līdz uzvarai.

«VEF Rīga» rindās pa 17 punktiem iemeta Armands Šķēle un Mārtiņš Meiers, kuram bija arī astoņas atlēkušās bumbas, bet ar 13 punktiem atzīmējās Mareks Mejeris.

Rīdzinieku sastāvā spēlē ar CSKA debitēja amerikāņu saspēles vadītājs Alekss Gordons, kurš 15 minūšu laikā guva trīs punktus.

Savukārt CSKA sastāvā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Korijs Higinss, 15 punktus pievienoja Vitālijs Fridzons, bet kopā vismaz desmit punktus sameta seši dažādi basketbolisti.

Pateicoties labai precizitātei no tālmetienu līnijas (4/8), «VEF Rīga» pirmajā ceturtdaļā turējās līdzās pretiniekiem un pēc desmit minūtēm zaudēja ar 20:23. Arī otrajā spēles daļā CSKA nespēja strauji atrauties un pēc tam, kad Kristofers Ričardss trāpīja tālmetienu un pāris sekunžu vēlāk pats pārtvēra bumbu, kopā gūstot piecus punktus, «VEF Rīga» trešās minūtes ievadā izvirzījās vadībā ar 31:30.

Tas gan bija īslaicīgi un otrās ceturtdaļas vidū «VEF Rīga» bija jau deviņu punktu deficīts (33:42), tomēr rīdzinieki tālāk pretiniekus neatlaida. Četrus punktus īsā laikā iemetot Mārtiņam Meieram, mājinieki pietuvojās līdz 43:47. Turpinājumā tālmetienu realizēja Gints Antrops, kuram tie bija pirmie punkti karjerā Vienotajā līgā, un divus soda metienus iemeta Meiers, samazinot deficītu līdz 48:50. Savukārt pēc puslaika «VEF Rīga» zaudēja ar 50:54.

Tomēr otrā puslaika sākumā «VEF Rīga» pazaudēja spēles ritmu un CSKA izšķīra dueļa likteni, veicot izrāvienu 14:3. Ceturtās ceturtdaļas sākumā CSKA pārsvars uz brīdi pārsniedza arī 20 punktus, tomēr kopumā šajā desmitminūtē cīņa atkal ritēja līdzīgi, bet Eirolīgas čempionu uzvara netika apdraudēta.

«VEF Rīga» sastāvā šajā mačā atkal laukumā nedevās Jānis Blūms, kurš iepriekš šonedēļ savainojuma dēļ izlaida arī cīņu ar «Ogre»/«Kumho Tyre».

«VEF Rīga» ar astoņām uzvarām 17 spēlēs Vienotās līgas kopvērtējumā zaudējusi divas pozīcijas un tagad ir astotajā vietā, bet CSKA ar 18 panākumiem 20 mačos atrodas līderpozīcijā.

Arī nākamās trīs no četrām «VEF Rīga» Vienotās līgas spēlēm notiks savā laukumā, turklāt šajā laikā vienīgais izbraukums būs pret netālu esošo Tallinas «Kalev» komandu.

Kā jau ierasts, Maskavas CSKA ir vairākas Eiropas mēroga basketbola zvaigznes, kuru vidū ir serbu aizsargs Milošs Teodosičs jau vairākus gadus tiek uzskatīts par vienu no labākajiem eiropiešu ārējās līnijas spēlētājiem un pagājušajā vasarā aizveda Serbijas valstsvienību līdz Riodežaneiro olimpisko spēļu basketbola turnīra finālam, kā arī Francijas valstsvienības aizsargs Nando De Kolo, kurš šosezon piecas reizes kļuvis par ULEB Eirolīgas kārtas vērtīgāko spēlētāju.

Pirmajā aplī, kad «VEF Rīga» piekāpās CSKA ar 51:82, gan Teodosičam bija dota atpūta, bet de Kolo ārstēja savainojumu.

«VEF Rīga» savā iepriekšējā Vienotās līgas spēlē ar 72:69 uzveica Baltkrievijas komandu Minskas «Cmoki», pārtraucot trīs zaudējumu sēriju. Turpinājumā rīdzinieki «OlyBet» Latvijas Basketbola mačā (LBL) piekāpās «Ventspils» komandai un šīs nedēļas vidū grūtā spēlē ar 84:75 pārspēja «Ogre»/«Kumho Tyre».

Savukārt CSKA komanda pēdējās nu jau 12 Vienotās līgas spēlēs zaudējusi reizi, kad februāra vidū piekāpās Sanktpēterburgas «Zeņit», kuras sastāvā 14 punktus sameta Jānis Timma. Tikmēr ULEB Eirolīgā Maskavas grands uzvarējis pēdējās četrās spēlēs un, neskatoties uz sezonas vidū piedzīvoto trīs zaudējumu sēriju, ar 19 uzvarām 25 spēlēs ieņem otro vietu kopvērtējumā, atpaliekot vienīgi no Madrides «Real», kam ir tāda pat attiecība.

«VEF Rīga» klubs Vienotās līgas sacensībās piedalās jau astoto sezonu pēc kārtas.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaunpienācēju Permas «Parma». Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā «Nilan Bisons» no Somijas un Gruzijas vienība Tbilisi «Vita».

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu