ANO: pasaule saskaras ar lielāko humāno krīzi kopš 1945.gada

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pasaule saskaras ar lielāko humāno krīzi kopš 1945.gada, jo vairāk nekā 20 miljoniem cilvēku četrās valstīs draud bads, piektdien paziņoja ANO ģenerālsekretāra vietnieks humānās palīdzības lietās Stīvens O’Braiens.

«Bez kolektīviem un koordinētiem globāliem centieniem cilvēki vienkārši nomirs no bada» un «daudzi citi cietīs un mirs no slimībām,» O’Braiens paziņoja ANO Drošības padomē.

Viņš aicināja nekavējoties piešķirt finanšu līdzekļus Jemenai, Dienvidsudānai, Somālijai un Nigērijas ziemeļaustrumu daļai, kur iedzīvotājus apdraud bads.

O'Braiens sacīja, ka vislielākā humānā krīze ir Jemenā, kur divām trešdaļām iedzīvotāju — 18,8 miljoniem cilvēku — ir vajadzīga palīdzība, un vairāk nekā septiņi miljoni nezina, kad varēs nākamo reizi paēst. Viņš sacīja, ka hroniski izsalkušu cilvēku skaits šajā valstī kopš janvāra ir pieaudzis par trim miljoniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu