Soms Henninens līderis pēc pirmajiem diviem Meksikas rallija ātrumposmiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Soms Juho Henninens ir līderis pēc ceturtdien aizvadītajiem pasaules čempionāta trešā etapa - Meksikas rallija - pirmajiem diviem ātrumposmiem.

Henninens uzvarēja pirmajā no diviem Mehiko pilsētas centrā aizvadītajiem «dopiem», bet otrajā viņš bija piektais, taču «Toyota» komandas braucējs saglabāja vadību kopvērtējumā

Ar «Toyota Yaris» mašīnu startējošais Henninens par 1,6 sekundēm apsteidz igauni Otu Tenaku («Ford Fiesta») un britu Krisu Mīki («Citroen C3»).

Tikmēr pašreizējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Ožjē («Ford Fiesta»), kurš bija ātrākais otrajā «dopā», pēc ceturtdienas ieņem piekto vietu, līderim zaudējot četras sekundes.

Turpinājumā dalībnieki aizvadīs vēl 18 ātrumposmus, kuri jau risināsies no Mehiko 400 kilometrus attālās Leonas pilsētas apkārtnē.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ir soms Jari Mati Latvala («Toyota Yaris»), kurš iekrājis 48 punktus, bet Ožjē un Tenaks seko ar attiecīgi 44 un 43 punktiem.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva Ožjē, kurš pārstāvēja «Volkswagen» komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz «M-Sport Ford» komandu.

Šosezon pasaules čempionātā ir plānoti 13 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu