Konkursā «Riga Jazz Stage 2017» piedalīsies 26 konkursanti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Džeza mākslinieku konkursā «Riga Jazz Stage 2017», kas no 6. aprīļa līdz 8. aprīlim notiks kino «Splendid Palace», uzaicināti piedalīties 26 konkursanti, šodien žurnālistiem preses konferencē pastāstīja konkursa mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns. Konkursā piedalīsies mākslinieki no Latvijas, Zviedrijas, Vācijas, ASV, Itālijas, Portugāles, Igaunijas, Polijas, Francijas, Lietuvas, Turcijas, Ukrainas, Slovākijas un Krievijas.

Uz konkursa otro kārtu tiks izvirzīti 12 dalībnieki - seši vokālisti un seši ģitāristi. Uzvarētājs katrā nominācijā saņems 1500 eiro, otrās vietas ieguvējs - 1000 eiro. Uzvarētāji arī saņems uzaicinājumu uz kādu prestižu starptautisku džeza festivālu.

Konkurss ļaus ikvienam koncertu apmeklētājam iepazīt jaunus latviešu un pasaules mūzikas talantus, bet jaunajiem mūziķiem dod iespēju iekļauties starptautiskā apritē, stimulē viņus attīstīt savas iemaņas un talantus, ir pārliecināti konkursa rīkotāji.

Ar lielu interesi tiek gaidīta žūrijas locekļa džeza mākslinieka Kurta Rozenvinkela ģitāras meistarklase, kas tiks sniegta 7. aprīlī plkst. 10 Latvijas Radio 1. studijā. Tā būs lieliska iespēja papildināt savas zināšanas kā mūzikas profesionāļiem, tā arī amatieriem.

Šogad konkursa žūrijas locekļi ir apņēmušies kolektīvi sacerēt vienu skaņdarbu, kas tiks atskaņots noslēguma koncertā. Raimonds Pauls savu muzikālo frāzi uzrakstīja preses konferences noslēgumā.

Festivāla rīkotāji piedāvā arī vairākas akcijas biļešu iegādei. Piemēram, skolēni, studenti, skolotāji un seniori, uzrādot Kongresu namā saņemtu atlaides kuponu, saņems 15% atlaidi biļešu iegādei. «Tele2» klienti un arī «Nestes» kartes klienti varēs saņemt 25% atlaidi divu biļešu iegādei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu