500 kilogramu smaga sieviete pārcietusi svara samazināšanas operāciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

36 gadus vecā un 500 kg smagā Emana Ahmeda Abd El Atija, kura tiek uzskatīta par pasaulē smagāko sievieti, Indijā pārcietusi svara samazināšanas operāciju, raksta BBC.

«Mēs cenšamies, lai viņa pēc iespējas ātrāk atgūtu formu un varētu lidot atpakaļ uz Ēģipti,» sacīts Mumbajas slimnīcas paziņojumā.

Emanas ģimene apgalvo, ka pēdējos 25 gadus viņa nav pametusi māju. Pirmo reizi viņa to izdarījusi janvārī, kad ar čarterreisu nogādāta Indijā.

Operāciju veica ārstu komanda bariatriskā ķirurga Mufazala Lakdavalas vadībā.

Bariatriskā jeb svara samazināšanas ķirurģija tiek lietota gadījumos, lai ārstētu bīstamu aptaukošanos (ķermeņa masas indekss ir līdz 40).

Sievietes ģimenes locekļi atklāj, ka viņa piedzimusi 5 kg smaga. Ārsti jaundzimušajai konstatējuši elefantiāzi – slimību, kad parazītiskas infekcijas rezultātā piepampst ķermeņa daļas.

11 gadu vecumā Emanas svars sācis strauji pieaugt un viņa piedzīvojusi insultu, kas piekalis viņu pie gultas. Kopš tā brīža par viņu rūpējušās māte un māsas.

Taču Lakdavala atklājis BBC, ka, visticamāk, Emana nesirgst ar elefantiāzi, bet gan ar aptaukošanos saistītu limfātisko tūsku, kas izraisa milzīgu kāju pietūkumu.

Foto: AFP/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu