Hokeja izlasei pievienojas talantīgais vārtsargs Mitens, pirmdien ieradīsies Buncis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Gatavojoties pasaules čempionātam Ķelnē, Latvijas nacionālajai hokeja valstsvienībai pievienojies vārtsargs Mareks Mitens, sarunā ar TVNET atklāja LHF preses dienests.

19 gadus vecais Mitens, kas šosezon bija Latvijas U-20 izlases pamatvārtsargs, jau pirmdien aizvadīja ledus nodarbību kopā ar pieaugušo izlasi.

Tāpat pirmdien nacionālajai komandai pievienosies vēl viens U-20 spēlētājs - uzbrucējs Filips Buncis.

Mitens un Buncis ikdienā spēlē Ziemeļamerikas junioru līgā (NAHL). Buncis ir Džonstonas «Tomohawks» komandas kapteinis, un 43 regulārā čempionāts spēlēs izcēlies ar 10 vārtu guvumiem un 25 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Mitens, pārstāvot «Aston Rebels» vienību, vidēji ielaidis tikai 1,54 ripas un atvairījis 93,10% metienu.

Mitens vidēji ielaistajās ripās ir labākais vārtsargs līgā, bet atvairītajā procentā ir trešais labākais.

Boba Hārtlija vadībā izlase pasaules čempionātam Ķelnē sāka gatavoties pirmdien.

Diemžēl traumas dēļ čempionātam negatavosies Miķelis Rēdlihs. Traumēti ir arī Kaspars Daugaviņš, Krišjānis Rēdlihs un Oskars Bārtulis.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas hokeja izlase aizvadīs desmit pārbaudes spēles: pirmie pārbaudes mači ir paredzēti 1. un 2. aprīlī «Arēnā Rīga» ar Krievijas izlasi. Turpinājumā «Euro Hokey Challenge» turnīra ietvaros 7. un 8. aprīlī Daugavpilī Latvijas izlasei paredzētas divas spēles ar Baltkrieviju. 14. un 15. aprīlī izbraukumā pret Zviedriju, 21. un 22. aprīlī «Arēnā Rīga» ar Franciju. Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 30. aprīlī un 1. maijā izbraukumā pret Vāciju.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Rīgas «Dinamo»), Gustavs Dāvis Grigals (HK «Rīga»).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi Rīgas «Dinamo»).

Uzbrucēji: Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs, Georgs Golovkovs (visi Rīgas «Dinamo»), Gatis Sprukts, Kirils Galoha, Frenks Razgals (visi HK «Rīga»), Toms Andersons (Thurgau, NLB, Šveice), Koba Jass, Sandis Zolmanis (abi HK «Kurbads»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu