Apple un Samsung sola novērst ilgi pastāvējušos trūkumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Uzņēmumi «Apple» un «Samsung» trešdien solīja nekavējoties ķerties pie trūkumu novēršanas savos produktos, šādi reaģējot uz tīmekļa vietnes «WikiLeaks» nule kā publicētajiem materiāliem par ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) iespējām uzlauzt viedtālruņus un citas ierīces.

Atbilstoši nopludinātajiem dokumentiem CIP izstrādājusi teju 1000 ļaunatūru - vīrusus, «Trojas zirgus» un citas programmas -, kas spēj iefiltrēties elektroiekārtās un pārņemt to vadību.

«Kaut arī mūsu sākotnējā analīze liecina, ka daudzas no šodien nopludinātajos materiālos minētajām problēmām mūsu pēdējā operētājsistēmā «iOS» jau ir novērstas, mēs turpināsim strādāt, lai ātri salabotu visas identificētās vājās vietas,» teikts «Apple» paziņojumā.

«Mēs pastāvīgi mudinām klientus lejuplādēt pēdējo operētājsistēmu «iOS», lai garantētu, ka viņiem ir drošības risinājumu jaunākās versijas.»

Līdzīgu atbildi paudis «Samsung».

«Klientu privātuma un mūsu ierīču drošības aizsardzība ir viena no «Samsung» galvenajām prioritātēm,» teikts Dienvidkorejas elektronikas giganta paziņojumā.

«Mēs esam lietas kursā par minēto ziņojumu un bez kavēšanās esam ķērušies pie šī jautājuma izpētes.»

Vietne «WikiLeaks» otrdien publicēja tūkstošiem dokumentu, kas esot iegūti no CIP Kiberizlūkošanas centra.

Dokumenti liecina, ka CIP hakeri ielauzušies «iPhone» telefonos, operētājsistēmā «Microsoft Windows» un pat «Samsung» firmas televizoros, un ka ASV konsulāts Frankfurtē ir CIP hakeru bāze.

Kopumā publicēti gandrīz 9000 dokumentu.

CIP atteikusies sniegt komentārus, un dokumentu autentiskums nav apstiprināts, bet «WikiLeaks» arī agrāk ir publicējis slepenus valdības materiālus.

Eksperti, kas sākuši caurskatīt dokumentus, paziņoja, ka tie izskatās īsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu