Bulis piedalās interesantā fotoprojektā «Rētu anatomija»

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Fotogrāfe Laura Viļuma ir izveidojusi projektu par savdabīgām rētām uz cilvēka ķermeņa, viens no tās dalībniekiem ir arī aktieris Andris Bulis. Projektā iesaistītie dalās pieredzē, kā ieguvuši rētas un kā tās ietekmējušas viņu dzīvi.

Lauras Viļumas un Anettes Mūrmanes grupas izstāde «Rētu anatomija» norisinājās kultūras pilī «Ziemeļblāzma» 2016. gada decembrī. Šobrīd viena no projekta autorēm aicina iepazīties ar viņas veidoto fotogrāfiju sēriju arī virtuāli.

Jau vairākkārt presē un globālajā tīmeklī iztirzātais jautājums par perfekcionisma un skaistuma kultu ir spēcīgi ietekmējis un nenoliedzami turpinās ietekmēt sabiedrības apziņu. Projekta «Rētu anatomija» mērķis ir parādīt rētu kā cilvēka atšķirību, nevis nepilnību. Tās ir rētas ar stāstu, kas papildina personību un veido citādību.

Laura sava projekta ietvaros ir meklējusi interesantus tipāžus, kuriem ir savdabīgas rētas ar stāstu. Katra fotogrāfija ir personiska, jo portretējamie atklājuši, kā konkrētais ievainojums ir iespaidojis viņu dzīves uztveri un domāšanu. Jāatzīmē, ka koncepcijas mērķis ir uzsvērt rētu dabiskumu un iederīgumu, rosināt estētiskās domāšanas modeļa maiņu un pieņemt citādību.

Ikdienā Laura sniedz savus pakalpojumus modes un kāzu fotogrāfijā, taču paralēli darbam veido personīgus projektus. «Rētu anatomija» bija fotogrāfes diplomdarbs, beidzot studijas LKA LKK.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu