«Liepāja»/«Triobet» un «Valmiera»/ORDO nepārvar BBL ceturtdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Vaivads

Latvijas komandas «Liepāja»/«Triobet» un «Valmiera»/ORDO trešdien «Triobet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla atbildes spēlēs nespēja atspēlēt pirmajos mačos iekrātos deficītus, līdz ar to noslēdza dalību turnīrā.

Liepājnieki viesos ar 93:109 (20:27, 29:21, 17:30, 27:31) piekāpās Lietuvas klubam Pasvāles «Pieno žvaigždes», divu spēļu summā ciešot zaudējumu ar rezultātu 173:198. Savukārt valmierieši savā laukumā ar 74:64 (23:17, 14:15, 14:15, 23:17) pārspēja Prieņu-Birštonas «Vytautas» komandu no Lietuvas, bet divu spēļu summā piekāpās ar 145:166.

Līdz ar to BBL no Latvijas komandām palikusi vairs tikai «Barons kvartāls», taču tai turnīra pusfinālā iekļūt būs ļoti grūti. Ceturtdaļfinālā pirmajā spēlē divkārtējā Latvijas čempione «Barons kvartāls» pirmajā mačā ar 81:100 viesos piekāpās astoņkārtējai un arī pašreizējai Igaunijas čempionei Tallinas «Kalev»/«Cramo», bet atbildes duelis ceturtdien risināsies Rīgā.

Iepriekšējo reizi BBL pusfināls bez Latvijas komandām bija 2013./2014.gada sezonā.

Atbildes mačā liepājnieku rindās rezultatīvākais bija Artūrs Ausējs, kurš guva 30 punktus, izcīnīja piecas bumbas zem groziem, veica piecas rezultatīvas piespēles un izprovocēja septiņus noteikumu pārkāpumus. Pa 13 punktiem sameta Malkolms Grifins un Karls Entonijs Montgomerijs, bet 11 punkti Rihardam Bērziņam.

Tikmēr pretiniekiem pa 18 punktiem sameta Ņikita Balašovs un Ēvalds Zabass.

Mača sākumā neliels pārsvars bija viesiem, taču pirmās ceturtdaļas otrajā pusē «Pieno žvaigždes» pārņēma vadību un ceturksni uzvarēja ar 27:20. Otrajā ceturksnī «Liepāja»/«Triobet» basketbolistiem izdevās veiksmīga pakaļdzīšanās, kas pirmo puslaiku ļāva uzvarēt ar 49:48, bet divu spēļu summā bija astoņu punktu deficīts.

Pagalam neveiksmīga Latvijas komandai bija trešā ceturtdaļa, kurā četru minūšu laikā tika ielaisti 14 bezatbildes punkti, kā rezultātā no minimāla deficīta (52:54) tika iekrāti mīnus 16 punkti, kas divu spēļu summā nozīmēja jau tikpat kā zaudētas cerības uz pusfinālu. Turpinājumā mača gaita izlīdzinājās, taču «Liepāja»/«Triobet» cieta zaudējumu mačā un noslēdza dalību BBL.

Abu komandu iepriekšējā mačā Liepājas basketbolisti zaudēja ar 80:89, lai gan ceturtā ceturkšņa trešajā minūtē rezultāts bija vēl neizšķirts 69:69.

Tikmēr Valmierā notikušajā duelī mājinieku rindās rezultatīvākais bija Mārtiņš Laksa, kurš guva 18 punktus, 14 punkti Damjēram Pitsam, bet 13 iemeta Artūrs Bērziņš.

Savukārt pretiniekiem rezultatīvākais ar 12 punktiem un piecām bumbām zem groziem bija Vītenis Lipkēvičs.

Vidzemnieki maču iesāka ar izrāvienu 6:0, ar sešu punktu pārsvaru noslēdzot arī pirmo ceturtdaļu (23:17). Trīs minūtes pirms otrās ceturtdaļas beigām mājiniekiem bija jau desmit punktu pārsvars (35:25), taču līdz puslaika pārtraukuma tas tika sadeldēts uz pusi (37:32). Otrajā puslaikā visi mājinieku centieni veikt lielu atrāvienu, kas nodrošinātu uzvaru divu spēļu summā, tika neitralizēti. Mačā uzvaru ar 74:64 svinēja Latvijas komanda, taču ar to nepietika pusfināla sasniegšanai.

Abu komandu pirmajā mačā «Valmiera»/ORDO viesos kapitulēja ar 71:102.

Par pirmo BBL pusfināla dalībnieci, pateicoties uzvarai izbraukumā, otrdien kļuva Igaunijas komanda TU/«Rock», kas summā ar 178:166 apspēlēja Lietuvas vienību Ķēdaiņu «Nevežis». Šī komanda cīņā par vietu finālā spēkosies ar «Pieno žvaigždes». Savukārt «Vytautas» pusfinālā spēkosies ar «Barons kvartāls» un «Kalev»/«Cramo» ceturtdaļfināla uzvarētāju.

BBL izslēgšanas turnīrā visās kārtās uzvarētāji tiek noskaidroti divu spēļu summā.

BBL regulārajā sezonā sacentās 14 komandas un 12 no tām iekļuva izslēgšanas turnīrā, apvienojoties ar četrām Baltijas vienības, kas šosezon spēlēja Eirokausos, bet tur neiekļuva izslēgšanas sacensībās. Šāda iespēja bija dota arī trīskārtējai BBL čempionei «Šiauliai», kas nespēja pārvarēt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa pirmo posmu, tomēr vienība labprātīgi atteicās no dalības Baltijas turnīrā, jo saskaras ar finansiālām grūtībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu