«Latvijas maiznieks» pērn sācis realizēt produkciju Vācijā, Īrijā, ASV, Izraēlā un Bulgārijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Daugavpils uzņēmums AS «Latvijas maiznieks» pagājušajā gadā sācis realizēt produkciju Vācijā, Īrijā, ASV, Izraēlā un Bulgārijā, pastāstīja kompānijas valdes loceklis un Pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītājs Māris Daude.

Viņš sacīja, ka 2016.gadā «Latvijas maiznieks» gandrīz dubultoja eksporta apmērus salīdzinājumā ar 2015.gadu, kā arī piesaistīja jaunus realizācijas tirgus - Vāciju, Īriju, ASV, Izraēlu un Bulgāriju. Jaunapgūtajos tirgos kompānija realizē maizi un konditorejas izstrādājumus.

Tāpat pagājušajā gadā «Latvijas maiznieks» nedaudz palielināja apgrozījumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, taču precīzu apgrozījuma pieauguma apmēru Daude nevarēja nosaukt, iekams nav noslēdzies audits. Apgrozījuma pieaugums sasniegts pateicoties «Latvijas maiznieka» veiksmīgai darbībai Latvijas tirgū, kā arī pateicoties jauniem produktiem un eksporta apmēru kāpumam.

Arī šogad «Latvijas maiznieks» plāno palielināt eksporta apmērus, tostarp piesaistot jaunus tirgus. «Apzinām jaunos klientus, runājam ar viņiem, izstrādājam receptūras - tas viss ir procesā un pašlaik nevaram nosaukt precīzu eksporta apmēru kāpumu,» sacīja Daude, piebilstot, ka jaunu tirgu meklējumos «Latvijas maiznieks» galvenokārt koncentrējas uz Eiropas reģiona valstīm.

Jau ziņots, ka «Latvijas maiznieks» 2015.gadā strādāja ar 23,94 miljonu eiro apgrozījumu un 543 650 eiro peļņu.

«Latvijas maiznieks» ražo dažādu veidu maizi, kā arī konditorejas izstrādājumus. Zināmākie zīmoli ir maizes sērija «Zeltene», «Vita», «Līgatnes», «Sabiles», «Zemnieku» maize, «Galda baltmaize». «Latvijas maiznieks» reģistrēts 2004.gadā. Uzņēmums kopš 2010.gada pieder Igaunijas maizes un konditorijas ražotājam «Eesti Pagar».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu