Beidzot atklāts Džordža Maikla nāves cēlonis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STEFAN WERMUTH / REUTERS

Britu dziedātājs Džordžs Maikls, kurš Ziemassvētkos 53 gadu vecumā aizgāja mūžībā, miris dabīgā nāvē, otrdien paziņoja izmeklētāji.

Mūziķis, kas tika atrasts miris savās mājās Oksfordšīrā, Anglijā, miris dilatācijas kardiomiopātijas ar miokardītu un aptaukojušos aknu dēļ, paziņoja Oksfordšīras vecākais kriminālizmeklētājs Darens Salters.

Izmeklēšana ir izbeigta, viņš piebilda.

Sākotnējie sekcijas rezultāti neatklāja neapšaubāmu nāves cēloni, tādēļ tika veiktas papildu pārbaudes.

Ir zināms, ka Džordžs Maikls lietoja narkotikas.

Dilatācijas kardiomiopātija, ko var izraisīt narkotisko vielu lietošana, ietekmē sirds spēju pumpēt asinis, jo sirds kļūst palielināta un novājināta. Miokardīts ir sirds muskulatūras iekaisums.

Slavenību frizieris Fadi Favazs, ar kuru pēdējo gadu laikā Džordžu Maiklu saistīja romantiskas attiecības, apstiprināja, ka viņš bija tas, kurš mūziķa gultā atrada viņu mirušu Pirmo Ziemassvētku rītā.

Pēc nāves cēloņa noskaidrošanas, kas ilga trīs mēnešus, beidzot varēs rīkot britu popmūzikas ikonas bēres.

Maikls, kura īstais vārds ir Georgijs Kiriaks Panajotu, dzimis Londonā 1963. gadā Kipras grieķa un anglietes ģimenē. Slavu viņš iemantoja, dziedot duetā «Wham!», kuru 1981. gadā izveidoja kopā ar vidusskolas draugu Endrjū Ridžliju, un karjeras laikā mūziķis pārdeva vairāk nekā 100 miljonus albumu eksemplāru.

Maikls šogad plānoja laist klajā sev veltītu dokumentālo filmu.

Pēc vairākiem spekulāciju pilniem gadiem par viņa seksuālo orientāciju Maikls 1998. gadā paziņoja, ka ir gejs. Pēdējos savas dzīves gados viņš iekļuva vairākos ar narkotikām un veselības stāvokli saistītos incidentos.

2010. gadā viņam tika piespriestas astoņas nedēļas cietumā par automašīnas vadīšanu narkotiku reibumā. 2011. gadā viņš Vīnē vairākas nedēļas pavadīja slimnīcā pēc saslimšanas ar plaušu karsoni. Mūziķis pats vēlāk izteicās, ka esot bijis tuvu nāvei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu