Mežaparka Lielajai estrādei nosaka nacionālo interešu objekta statusu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šodien valdība Mežaparka Lielās estrādes teritorijai Ostas prospektā 11, Rīgā, noteica nacionālo interešu objekta statusu.

Kultūras ministrija (KM) ierosināja nacionālo interešu objekta statusu estrādes teritorijai, lai varētu savlaicīgi sagatavot nepieciešamo infrastruktūru XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI Deju svētku norisei 2018.gadā, kā arī nodrošinātu estrādes būvniecības darbus noteiktajos termiņos.

Projekta mērķis ir nostiprināt estrādes tiesisko statusu.

Pēc KM paustā, Mežaparka Lielā estrāde būvēta 1955.gadā, un tā laika gaitā kļuvusi par nacionālās kultūras vērtības un par Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) Cilvēces mutvārdu un nemateriālā kultūras mantojuma meistardarbu atzītās Dziesmu un deju svētku tradīcijas spilgtāko koncertu norises vietu. Ņemot vērā estrādes funkciju, tā uzskatāma par nozīmīgu nacionālās kultūras objektu visas valsts mērogā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu