«Chance the Rapper» ziedo miljonu Čikāgas skolām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viens no amerikāņu hiphopa spilgtākajiem jaunajiem reperiem «Chance the Rapper» pirmdien Vestkotas pamatskolā, kas atrodas tikai trīs kvartālu attālumā no paša repera kādreizējās dzīvesvietas Čikāgas dienvidu galā, preses konferencē paziņoja, ka ziedos vienu miljonu dolāru Čikāgas valsts skolām.

«Grammy» balvu laureāts, kura īstais vārds ir Čenslors Benets (Chancellor Bennett), pateicies saviem faniem par lomu, ko tie nospēlējuši viņa dzīvē, atzīmējot, ka ziedošanai paredzētā nauda iegūta no biļešu uz viņa gaidāmo koncertturneju pārdošanas. Tas bijis iespējams, pateicoties «vēl nepieredzētai sadarbībai» starp divām savstarpēji konkurējošām biļešu izplatīšanas kompānijām «Live Nation» un «Ticketmaster», kā arī individuālajiem biļešu izplatītājiem un koncertu norises vietām visā valstī.

«Esmu apņēmies palīdzēt Čikāgas bērniem saņemt kvalitatīvu mācību pieredzi, kas sevī iekļauj mākslas stundas,» teicis reperis. «Kā māksliniekam un pēcstundu skolotājam man ir labi zināms, ka mākslas stundas ir nenovērtējamas. Tās iemāca skolēniem, kā ar maziem līdzekļiem var panākt lielu efektu un kā sadarbība var veicināt radošumu. Šis čeks ir aicinājums uz darbību. Es izaicinu lielās Čikāgas un visas valsts kompānijas ziedot naudu un sākt rīkoties.»

«Chance the Rapper»
«Chance the Rapper» Foto: REUTERS/ScanPix

Šis repera paziņojums seko dienu pēc tam, kad mūziķis ticies ar Ilinoisas štata gubernatoru Brūsu Rauneru (Bruce Rauner), lai apspriestos par valsts skolu finansēšanas jautājumiem. Notikušajā konferencē reperis kritizējis Raunera «izvairīgās atbildes» viņu tikšanās laikā, bet paziņojis, ka viņi «neatturēs mani darīt visu, kas manos spēkos, lai atbalstītu Čikāgas vissvarīgāko resursu – bērnus.»

Reperis aicinājis lielās korporācijas un citas slavenības sekot viņa piemēram un ziedot naudu, lai palīdzētu aizpildīt 215 miljonu dolāru robu valsts skolu budžetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu