Baltijas Vēnu klīnikai uzticas pacienti no vairāk nekā 50 valstīm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklāmas materiāls

Vēnu varikozes attīstīšanās var notikt vairāku iemeslu dēļ - ģenētiskā nosliece jeb iedzimtība, izteikti stāvošs vai sēdošs darbs, sievietēm tā var būt grūtniecība vai hormonālo kontracepcijas tablešu lietošana, kā arī neizbēgamā ķermeņa novecošanās, kā rezultātā vēnu sieniņu elastība samazinās.

Vizīte pie flebologa un ultraskaņas duplex diagnostika ir pirmie soļi ārstēšanas procesā, bet tālākais ceļš ir pacienta, ārsta un klīnikas tehnoloģisko iespēju ziņā.

Veselības centrs 4 (VC4) vēnu ārstēšanu sāka 1996. gadā, savukārt Baltijas Vēnu klīnika durvis vēra 2010. gadā, piedāvājot lielāko pieredzi un iespējas vēnu slimību diagnostikā un ārstēšanā Baltijā. Kopš 2016. gada Baltijas Vēnu klīnikā ārsti endovenozajā lāzertehnoloģijā ir sākuši lietot jau trešās paaudzes ķirurģiskos lāzerus, kuri ir jaudīgāki un efektīvāki nekā jebkad iepriekš.

2016. gadā flebologu apmeklēja 8384 pacienti, no kuriem 2531 izvēlējās ārstēšanu VC4. Salīdzinoši ar 2015. gadu konsultāciju skaits ir audzis par 1580, bet operāciju skaits - par 410.

Ilgstoši neārstējot slimas vēnas, pakāpeniski sāk veidoties apakšstilba tūska, kas ilgtermiņā var izveidoties par nedzīstošu brūci jeb trofisko vēnu čūlu. Zināms, ka čūlu ārstēšana ir ilglaicīgs un mērķtiecīgs process, kurā nepieciešama liela pacietība kā no pacienta, tā no ārsta puses. Lai veicinātu čūlu dzīšanu, brūce sākotnēji tiek iztīrīta, lietojot speciālu ultraskaņas ierīci, savukārt pēc tam VC4 piedāvā veikt PRP procedūru. Tās laikā pacientam tiek noņemts neliels daudzums asiņu, kuras tiek ievietotas speciālā iekārtā un centrifugētas, cikla beigās iegūstot ar trombocītiem bagātinātu plazmu (PRP). PRP satur ļoti daudz vērtīgu sastāvdaļu, kā olbaltumvielas, barības vielas, augšanas faktorus, kurus ievadot ādā injekciju veidā, tiek nodrošināta jauna augstvērtīgāka kolagēna un hialuronskābes sintēze, kas stimulē apasiņošanu un veicina efektīvāku dzīšanu.

Plašais vēnu ārstēšanas metožu piedāvājums - lāzerķirurģija, radiofrekfences ķirurģija, tvaika mikroimpulsu metode un vēnu slēgšana ar VenaSeal™ tehnoloģiju - ir spējis kāpināt ne tikai Latvijas pacientu skaitu, bet arī veicināt ārzemju klientu skaita pieaugumu, ļaujot Baltijas Vēnu klīnikai kļūt par eksportspējīgu uzņēmumu.

Par to, ka Baltijas Vēnu klīnikai uzticas pacienti no vairāk nekā 50 valstīm, liecina gan statistikas dati, kuri norāda uz pieaugošu tendenci, gan pozitīvās klientu atsauksmes, kuras saņemam no visas pasaules.

VC4 pēdējo triju gadu laikā apkalpojis vairāk nekā 12 500 ārvalstu pacientus, pieprasītāko pakalpojumu vidū dominē diagnostiskie izmeklējumi, kā arī dermatoloģijas un fleboloģijas pakalpojumi. Kopš 2014. gada Baltijas Vēnu klīnikā 10 reizes pieaudzis ārzemju pacientu apmeklēto konsultāciju skaits, savukārt veikto operāciju skaits ir pieckāršojies. Kopumā 2016.gadā esam apkalpojuši klientus no 58 valstīm, bet visvairāk VC4 medicīnas pakalpojumus izmanto klienti no Krievijas, Anglijas, ASV, kā arī ārzemēs dzīvojošie latvieši.

VC4 Baltijas Vēnu klīnikas vadošais speciālists, VenaSeal™ biolīmes metodes Austrumeiropas apmācību centra vadošais speciālists, asinsvadu ķirurgs, flebologs Ints Ūdris, kurš ik mēnesi strādā ar vairākiem ārzemju pacientiem, norāda, ka ārzemnieki Baltijas Vēnu klīniku izvēlējušies, izanalizējot vairākus faktorus - pie mums salīdzinājumā ar citām Eiropas klīnikām ir zemākas ārstniecības izmaksas, bet medicīnas pakalpojumu kvalitātes līmenis ir vērtējams kā augsts. Pasaules jaunākās tehnoloģijas apvienojumā ar ārstu pieredzi un profesionalitāti ļauj Baltijas Vēnu klīnikai būt par medicīnas tūristu iekārojamu galamērķi. VC4 un Baltijas Vēnu klīnikai piešķirts starptautiskais kvalitātes vadības sistēmas sertifikāts saskaņā ar standartu ISO 9001:2008, tāpat esam ieguvuši starptautisko WhatClinic kvalitātes sertifikātu. VC4 2013. un 2015. gadā ieguvis Latvijas Ārstniecības iestāžu Kvalitātes balvu, savukārt Baltijas Vēnu klīnikā veiktajām endovenozajām vēnu operācijām tiek izsniegts mūža garantijas sertifikāts - arī šie faktori pozitīvi ietekmē ārvalstu pacientu izvēli par labu kādai no VC4 filiālēm.

Iespējams, ka ne tikai ārzemju pacientus, bet arī Latvijas iedzīvotājus varētu ieinteresēt iespēja vēnu operāciju veikt hipnozē, kas ir alternatīva sedatīviem un atsāpinošiem medikamentiem. 2017. gada februārī, Baltijas Vēnu klīnikas asinsvadu ķirurgs, flebologs Žoržs Žabūrs, bija pirmais ārsts Baltijā, kurš veica unikālu vēnu lāzeroperāciju, pacientam esot hipnozes iespaidā. Hipnoze un hipnoterapeitiskā atsāpināšana ir saudzējoša cilvēka organismam un tai nav traucējošu blakusparādību, atgūšanās pēc operatīvas iejaukšanās pacientiem ir vieglāka, ātrāka un bez sliktas dūšas, vemšanas un reiboņiem. Operācijas laikā (hipnozē) pacients ir mierīgs, elpo vienmērīgi un ritmiski, līdz ar to ārstam tas ievērojami atvieglo darbu. Tāpat VC4 dažādu procedūru veikšanai kā atsāpinošo līdzekli piedāvā arī smieklu gāzi, kas nodrošina sedatīvu un nomierinošu iedarbību, bet pacients ir pie samaņas.

Baltijas Vēnu klīnika gadu no gada seko līdzi jaunākajām vēnu ārstēšanas aktualitātēm pasaulē, turpina augt un pilnveidoties, lai mūsu pacientiem nodrošinātu servisu augstākajā līmenī. Fleboloģijas jomā esam centrā - Rīgā, Latvijā, Baltijā, Austrumeiropā, būsim drosmīgi, sakot, ka arī visā pasaulē.

Foto: reklāmas materials







KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu