Akuratere un Igo tiksies Hermaņa dziesmu koncertā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

11. martā plkst. 19 Mūzikas namā «Daile» notiks ģitārista un komponista Aivara Hermaņa autorkoncerts Tajā piedalīsies dziedātāji Ieva Akuratere un Igo, kā arī mūziķu grupa: Raimonds Macats (elektročells), Ainis Zavackis (sitamie instrumenti), Juris Kristons (taustiņinstrumenti) un Aivars Hermanis (ģitāras). Programmā izskanēs dziesmu cikli «Klusums starp mums», «Plīvošana ar pilsētu» un instrumentālā mūzika no jaunākā Aivara Hermaņa CD «Liepājas iela».

Aivars Hermanis, kurš vairākkārt dažādās aptaujās ticis atzīts par Latvijas labāko ģitāristu, dziesmas sācis sacerēt jau 70. gadu sākumā. Vislielāko popularitāti šajā jomā mūziķis izpelnījās kā grupas Remix dalībnieks, bet jubilejas koncertam izraudzītas pēdējās desmitgadēs tapušās kompozīcijas. Programmas kodolu veido dziesmu cikls Klusums starp mums ar Igo dzeju. Tā sākotnējā versija jau 1987. gadā ieskaņota Latvijas Radio kā mūzika raidlugai un kļuva par ko līdzīgu klusai erotiskajai revolūcijai latviešu populārajā mūzikā; cikls «Klusums starp mums» drīz vien tika izdots skaņuplatē (LP) un atkārtoti, jau šajā gadsimtā - kompaktdiskā (CD). 11. marta koncertprogrammu izpildīs populārā cikla oriģinālie izpildītāji - Ieva Akuratere un Igo.

Foto: Publicitātes foto

Neilgi pēc pirmā tapis ar nākamais Hermaņa dziesmu cikls «Plīvošana ar pilsētu». Linarda Tauna 1988. gadā izdoto dzejas krājumu Aivaram iedeva Ieva Akuratere, un 90. gadu sākumā Amerikā tapa romantiskas smeldzes cauraustas dziesmas, kas diskā (CD) izdotas 1997. gadā.

Aivara Hermaņa komponista rokrakstam raksturīgs melodisms, smalka niansētība, viņa mūzikas noskaņu gradācija reti sasniedz kāpinātu dramatismu, vislielāko meistarību apliecinot tieši smeldzīgo noskaņu atklāsmes detaļās. Sevišķi dziesmās izpaužas Hermaņa inteliģentā spēja, atklāt dzejnieku domas un jūtas, tām pieskaņojot mūzikas intonācijas.

Koncerta biļetes pieejamas «Biļešu Paradīze» tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu