Čempionu līgā šovakar 1/8 fināla atbildes spēles Anglijā un Itālijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Ar divām spēlēm Londonā un Neapolē šovakar sāksies Eiropas prestižākā futbola klubu turnīra UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēļu kārta. Mači sāksies pulksten 21.45 pēc Latvijas laika.

Londonas komanda «Arsenal» savā laukumā uzņems Vācijas grandu Minhenes «Bayern», kas pirmajā astotdaļfināla mačā savā laukumā izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 5:1. Lai pirmo reizi kopš 2010. gada Arsēna Vengera vadītā Anglijas premjerlīgas vienība sasniegtu ceturtdaļfinālu, tai būs jāpaveic gluži vai neiespējamais.

Minhenē divus vārtus uzvarētājiem guva Tjago Alkantara, pa reizei pretinieku vārtsargu pārspēja Arjēns Robens, Roberts Levandovskis un Tomass Millers. Savukārt «Arsenal» vienīgos vārtus guva Aleksis Sančess.

Čempionu līgas vēsturē tikai trim komandām izdevies sasniegt nākamo kārtu pēc tam, kad izslēgšanas maču pirmajā mačā zaudēts ar četru vārtu starpību.

Abas komandas līdz šim Čempionu līgas turnīrā tikušās 11 reizes, kurās sešreiz uzvaru svinējusi «Bayern», trīs panākumus guvusi «Arsenal», bet divi mači noslēgušies neizšķirti.

Diskvalifikācijas dēļ Vācijas futbola flagmanim nevarēs palīdzēt pieredzējušais aizsargs Filips Lāms. Savainoto spēlētāju sarakstā ir pēdējā laikā traumu nomocītais aizsargs Žeroms Boatengs.

Savukārt «Arsenal» jāiztiek bez spāņu pussarga Santi Kazorlas. Neskaidra ir Ārona Remzija dalība, kurš nepiedalījās pirmajā duelī Vācijā.

Tikmēr «Napoli» komanda no Itālijas «Stadio San Paolo» uzņems titulēto Spānijas klubu Madrides «Real».

Abu komandu pirmajā spēlē uzvaru ar 3:1 izcīnīja «Real» vienība, kas iepriekšējā sezonā kļuva par prestižā turnīra uzvarētāju.

«Napoli» savā pastāvēšanas vēsturē nekad nav spēlējusi Čempionu līgas ceturtdaļfinālā. Savukārt «Real» pēdējās sešas reizes pārvarējusi astotdaļfināla barjeru un ir tuvu tam, lai šo sēriju turpinātu.

Līdzšinējos trijos dueļos divreiz pārāka bijusi «Real» komanda, viena spēle noslēgusies neizšķirti.

«Real» no sastāva izkritis Francijas aizsargs Rafaels Varāns.

Šo maču plkst. 21.45 tiešraidē translēs kanālā «Viasat Sport Baltic».

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pāri

  • Mančestras «City» (Anglija) - «Monaco» (Francija)
  • Madrides «Real» (Spānija) - «Napoli» (Itālija)
  • Lisabonas «Benfica» (Portugāle) - Dortmundes «Borussia» (Vācija)
  • Minhenes «Bayern» (Vācija) - Londonas «Arsenal» (Anglija)
  • «Porto» (Portugāle) - Turīnas «Juventus» (Itālija)
  • Leverkūzenes «Bayer» (Vācija) - Madrides «Atletico» (Spānija)
  • Parīzes «Saint-Germain» (Francija) - «Barcelona» (Spānija)
  • «Sevilla» (Spānija) - Lesteras «City» (Anglija)

Pirmās spēles astotdaļfinālā tika aizvadītas 14., 15. un 21., 22. februārī to komandu laukumā, kas apakšgrupu turnīrā savās grupās palika otrās, bet atbildes mači norisināsies 7., 8. un 14., 15. martā.

Ceturtdaļfināla izloze gaidāma 17. martā.

UEFA Čempionu līgas fināls risināsies 2017. gada 3. jūnijā «Millennium» stadionā Kārdifā.

Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu