Šā gada sarunu festivāla «Lampa» tēma - viltus ziņas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Trešajam sarunu festivālam «Lampa», kas norisināsies vasarā, 30.jūnijā un 1.jūlijā, Cēsu pils parkā, saņemti 128 pasākumu pieteikumi, ainformē festivāla pārstāve Irina Kuzņecova. Viņa norādīja, ka pieteikumu skaits šogad ir palielinājies, jo pērn tika saņemti apmēram 85 pieteikumi. Pieteiktie pasākumi ir ļoti dažādi - pasākumus pieteikuši uzņēmēji, augstskolas, nevalstiskās organizācijas (NVO), aktīvisti, kā arī daudz pieteikumu saņemti no valsts pārvaldes.

Sarunu festivāla pasākumu kuratore Egita Prāma teica, ka šogad priecē festivālam pieteikto pasākumu dažādība. Īpaši aktuāla tēma ir viltus ziņas - pieteiktas gan praktiskas nodarbes, gan diskusijas, gan arī darbnīcas. Tāpat pieteikti pasākumi par tādām tēmām kā drošība, izglītība, aizsardzība, mākslīgais intelekts un daudzām citām.

Festivāla organizatoriem prieks, ka valsts pārvalde sapratusi, ka festivāla pasākumi ir lielisks formāts, lai runātu ar sabiedrību un iesaistītu to diskusijā, turklāt nevis «formālā lapiņu dalīšanā», bet institūcijas un ministrijas plāno veidot jēgpilnas sarunas ar festivāla dalībniekiem.

Prāma norādīja, ka pasākumus pieteikuši arī daudzi uzņēmēji, kas festivālu neuztver kā reklāmu, bet aicina dažādu viedokļu pārstāvjus runāt par uzņēmumam tuvām tēmām. Uzņēmums, «izkāpjot no savām kurpēm», rada lielu pievienoto vērtību, piebilda Prāma.

Tāpat «Lampas» organizatorus priecē, ka festivāla pieteikumos var redzēt, ka uzlabojas sadarbība starp organizācijām, proti, viena organizācija piesaka lielu telti un aicina citas organizācijas vai uzņēmumus kopā veidot divu dienu saturu.

Patlaban notiek pieteikumu apkopošana un vērtēšana. Festivāla programmā iekļautie pasākumi varētu būt zināmi 3.aprīlī, savukārt pilna festivāla programma varētu tapt maijā.

Pērn festivālā piedalījās apmēram 9000 apmeklētāju, vairāk nekā 90 pasākumu rīkotāju, tostarp uzņēmumi, nevalstiskās organizācijas, universitātes, mediji, valsts pārvaldes institūcijas, kultūras iestādes un aktīvisti, kā arī 450 viedokļu līderu.

Sarunu festivāls «Lampa» ir ikgadējs brīvdabas pasākums, kas pulcē tūkstošiem cilvēku un piedāvā vairāk nekā 150 pasākumu domu apmaiņai, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai mūžīgi mainīgajā pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu