Ilze Ķuzule-Skrastiņa: Man ir pierādījums, ka draudzība starp vīrieti un sievieti ir iespējama

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Dailes teātra aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa ir Artūra Skrastiņa laulātā draudzene un dvīņu mamma. Aizvadītais gads aktrisei bijis spožs, kurā izspēlētas lielas un nozīmīgs lomas. Žurnāls «Santa» aicināja Ķuzuli-Skrastiņu uz sarunu savā marta numurā, kur aktrise atklāja jūtu ķīmijas lomu gan starp laulātajiem, gan draugiem.

Ķuzulei-Skrastiņai vislielākais gandarījums esot par spēju tik daudz paveikt un tikt galā ar lielām lomām izrādēs «Laulības dzīves ainas» un «Peldošie - ceļojošie II». Īpaši mīļš aktrisei esot Mariannas citāts par laulības dzīvi no izrādes «Laulības dzīves ainas» - «Lai divi cilvēki ilgi būtu kopā, vajag kaisli, humoru un iecietību.»

Jautāta par kaisli – vai iespējams to ilgstoši saglabāt – Ķuzule-Skrastiņa žurnālam atbildējusi: «Tas jau ir mūžīgais jautājums. Ir taču tas pētījums, cik ilgi cilvēku attiecības var balstīties tikai uz kaisli. Laikam tas bija kāds pusgads. Nē, nu kaisli vajag, protams... Ja tās vairs nav, jāatrod kāds veids, kā tā atkal parādās.»

Viņa atzinusi, ka viņai ar vīru Artūru Skrastiņu esot interesanti, kaut citi nesaprotot, kā varot būt kopā divi aktieri. Viņa atkal nesaprotot to kā var būt, ja aktiera otra puse vispār nenākot pat paskatīties izrādes, kur mīļotais cilvēks spēlē. Viņa arī atzinusi, ka gadu gaitā no vīra viņai esot «pielipis» veselīgs cinisms.

Savukārt, runājot par draudzēšanos, Ķuzule-Skrastiņa žurnālam «Santa» atklājusi, ka dažreiz arī viņai vajagot tās meiteņu sarunas, kaut gan vispār viņai esot tieksme nedraudzēties, jo viņā esot diezgan spēcīgs vientuļnieks. Viņasprāt,viens no draudzības punktiem esot vajadzība tieši pēc kāda noteikta cilvēka, turklāt - kādos noteiktos mirkļos - lielos priekos vai arī bēdās un pārdzīvojumos: «Draugam man gribas pateikt to, ko nevaru izstāstīt ne mammai, ne vīram, ne bērniem. Man ir ļoti skaista draudzība un pierādījums tam, ka draudzība starp vīrieti un sievieti ir iespējama. Man ir mans mīļais, mīļais kursabiedrs Mārtiņš Meiers - Valmieras teātra aktieris.»

Kaut ar Mārtiņu viņi satiekoties labi, ja divas reizes gadā, tomēr tajos brīžos ievadvārdi esot lieki. Viņus vienojot līdzīga domāšana, humors, un nedaudz trakulības. «Kad studiju laikā man bija čaļi, domāju tā: kāpēc viņi nevar būt tik gudri un forši kā Meiers? Bet Mārtiņš nebija mans čalis, viņš bija citā kategorijā,» atklājusi aktrise. Viņa pieļauj, ka viņus vienojot dvēseļu radniecība un šāda parādība esot ļoti reta.

Pilno interviju lasiet žurnāla «Santa» marta numurā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu