Bārtuļa «Admiral» cieš smagu sagrāvi un nonāk zaudējuma attālumā no sezonas beigām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas «Admiral» ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas turnīra jeb Gagarina kausa Austrumu konferences ceturtdaļfināla piektajā spēlē viesos ar rezultātu 0:6 (0:3, 0:2, 0:1) kapitulēja Omskas «Avangard».

«Admiral» sērijā līdz četrām uzvarām nonākusi iedzinējos ar 2-3, līdz ar to tai nākamajās divās spēlēs jāizcīna uzvaras, lai tiktu konferences pusfinālā un izvairītos no sezonas beigām.

«Admiral» spēles pirmajā 17 minūtēs ielaida trīs ripas, ko Igora Bobkova sargātajā cietoksnī iemeta Vladimirs Sobotka, Jūnass Ānelevs un Vitālijs Meņšikovs. Otrajā periodā Bobkova vietā stājās Ņikita Serebrjakovs, taču arī viņš kapitulēja trīs reizes, precīzi metot Deividam Būtam, Iļjam Mihejevam un Danilam Faizuļinam.

«Sauso» uzvaru «Avangard» komandai nodrošināja vārtsargi Dominiks Furhs un Oļegs Šilins, kuri atvairīja 21 viesu mesto ripu. Lielāko daļu mača nospēlēja Furhs, kuru deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām nomainīja Šilins.

Bārtulis šajā spēlē laukumā bija 22 minūtes un 19 sekundes, kas bija lielākais laiks starp abu komandu laukuma spēlētājiem. Viņam atvēlētajās minūtēs latvietis trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem un bloķēja vienu metienu.

Bārtulis piecās Gagarina kausa spēlēs atzīmējies ar vienu rezultatīvu piespēli. Savukārt regulārajā čempionātā viņš 53 spēlēs guva divus vārtus un veica septiņas rezultatīvas piespēles.

Sērijas sestā spēle notiks sestdien Vladivostokā. Regulārajā sezonā «Avangard» izcīnīja otro vietu konferencē, kamēr «Admiral» guva septīto vietu.

Tāpat ceturtdien pērnās sezonas čempione Magņitogorskas «Metallurg» savā laukumā uzņem Ķīnas vienību Pekinas «Kuņluņ Red Star», kur sērijā ar 3-1 vadība ir «Metallurg». Vēl Čeļabinskas «Traktor» savā laukumā uzņem Astanas «Baris», bet šajā sērijā rezultāts ir neizšķirts 2-2. Savukārt plkst.18 pēc Latvijas laika Kazaņas «Ak Bars» savu skatītāju priekšā spēkosies ar Ufas «Salavat Julajev», ko sērijā pašlaik uzvar ar 3-1.

Tikmēr Rietumu konferencē jau noskaidroti pusfināla pāri - Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas «Dinamo» principiālā duelī tiksies ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Sanktpēterburgas SKA, bet regulārā čempionāta uzvarētāja Maskavas CSKA duelēsies ar Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu