Igaunijas jauniešu vidū pieaug interese par studijām Krievijā

LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Igaunijā rekordliels skaits vidusskolas absolventu pieteikušies iespējai augstāko izglītību iegūt Krievijā, paziņojusi Krievijas vēstniecība Igaunijā.

Vēstniecības sniegtā informācija liecina, ka šogad 177 vidusskolas absolventi pieteikušies uz iespēju bez maksas mācīties kādā no Maskavas, Sanktpēterburgas vai Jarsolavļas augstskolām. Tas ir vairāk nekā citus gadus. Šādu programmu vēstniecība piedāvā kopš 2013.gada.

Lai gan vēstniecība piedāvā 80 studiju vietas, tiek pieļauts, ka lielās intereses dēļ to skaitu varētu palielināt.

Visvairāk Igaunijas jaunieši Krievijā vēlas studēt humanitārās zinātnes un medicīnu. Skolas ar igauņu mācību valodu absolvējušie Krievijā visbiežāk vēlas mācīties ar dizainu un vizuālo mākslu saistītās specialitātēs.

Krievijas vēstniecības Tallinā preses atašejs Deniss Mosjukovs pauda prieku, ka pēdējo gadu laikā pieaug interese par tehniskajām specialitātēm fizikā, ķīmijā un ģeoloģijā. Viņš pieļāva, ka daļēji tas saistāms ar to, ka Igaunijas augstskolās ne vienmēr topošie studenti var atrast piemērotu specialitāti.

Igaunijas Izglītības un zinātnes ministrijā topošo studentu interesi par mācībām Krievijas augstskolās raksturoja kā dabisku. Par Igaunijas galveno uzdevumu ministrijā nosauca spēju radīt apstākļus, lai jaunieši pēc studijām Krievijā atgrieztos dzimtenē.

No visiem vēstniecībā iesniegtajiem pieteikumiem Krievijas puse atlasīs tos, kurus pēc tam izvērtēs augstskolas, kurām līdz jūlijam ir jāapstiprina ārvalstu studentu saraksts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu