Aktrise Ieva Florence: Pēc Crossfit treniņiem ķermenis jūtas spējīgāks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinām sekot līdzi jaunās aktrises Ievas Florences fitnesa izaicinājumam - veselu mēnesi pārbaudīt savus spēkus CrossFit pasaulē!

Ir pagājušas divas ar pusi nedēļas kopš tavas pirmās nodarbības. Kas šajā laikā ir mainījies?

Mainījusies ir motivācija, parādījies lielāks azarts, gribas paplašināt savu spēju robežas! Nozīmīgs fakts treniņu procesā ir tas, ka Crossfit Rīdzene apmeklētāji un treneri ir izveidojuši ļoti draudzīgu un veselīgu atmosfēru, kas motivē nākt un piedalīties. Domāju, ka atmosfēra veido vismaz 70% no tā, kāds būs tās dienas treniņš, tādēļ pat tad, ja esi saguris un neomā, zāles gaisotne visas raizes aizdzen projām (smaida).

Vai pēc šiem treniņiem jūti kādas izmaiņas savās fiziskajās spējās?

Jā, jūtu - ir parādījies vairāk spēka veikt sarežģītākus vingrinājumus. Attīstījušās jaunas muskuļu grupas, nostiprinājušās esošās. Ķermenis tiešām jūtas spējīgāks veikt konkrētus uzdevumus.

Ieva Florence
Ieva Florence Foto: Publicitātes foto

Pastāsti, kā norisinās tavi CrossFit grupu treniņi.

Katru nodarbību treneri sāk ar platu smaidu un izstāsta tās dienas treniņa gaitu, kā arī izsmeļoši atbild uz uzdotajiem jautājumiem, ja kaut kas nav īsti saprotams. Tad seko iesildīšanās, kas ir neatņemama CrossFit sastāvdaļa, un tā katru reizi ir atšķirīga - atkarībā uz kurām muskuļu grupām būs fokuss konkrētajā dienā. Pēc iesildīšanās sākas pats treniņš, kurā soli pa solim lēnām apgūstam elementus, un, kad tie apgūti, treneris piedāvā dažādus veidus, kā izpildīt tās dienas vingrojumus. Tas tāpēc, ka katram no mums ir sava fiziskā sagatavotība un katrs darbojas savā tempā. Treneri tiešām rūpējas par to, lai elementu izpilde ir kvalitatīva un nodarbina pareizās muskuļu grupas. Pēc treniņa izstaipāmies, dodam viens otram «pieci» un dodamies savās dienas gaitās, jūtoties enerģiski, pacilāti un labā garastāvoklī!

Ieva Florence
Ieva Florence Foto: Publicitātes foto

Ko par šo sportisko sevis izaicināšanu saka tavi draugi? Vai kāds jau ir izteicis vēlmi doties tavās pēdās un izaicināt sevi?

Draugi ir mēģinājuši mani pārvilināt uz citām CrossFit zālēm (smejas). Bet, jā, - interese ir, daudzi grib dzirdēt par treniņu gaitu, taču vairāk esmu saņēmusi ziņas no paziņām, kas jau nodarbojas ar to un apsveic ar pievienošanos viņu pulciņam!

Ko tu varētu teikt tiem, kuri vēl tikai domā par fiziskajām aktivitātēm, bet īsti nespēj vēl saņemties?

Es noteikti iesaku vienkārši iet un pamēģināt - jebkuras fiziskās aktivitātes cilvēkam nāk par labu! Aizmirstiet priekšstatus, neklausieties, ko citi saka. Turklāt iesaku izmēģināt dažādus treniņus, jo tikai tā var atrast savu īsto! Lai saņemtos fiziskām aktivitātēm, nav vajadzīgs ilgi domāt, gaidīt, kad beidzot pienāks īstais brīdis. Ir jāiet un jādara! No tevis paša atkarīgs, cik tālu gribi attīstīt savu ķermeni. Crossfit pamatā piedāvā vispārēju fizisko sagatavošanu, bet, ja ir vēlme turpināt profesionāli, tad treneri piedāvā arī profesionālus treniņus tiem, kas ar šo sporta veidu vēlas nodarboties padziļināti un piedalīties sacensībās. Un, ja gribas ne tikai fizisku slodzi, bet arī patiesi labu atmosfēru, tad jūs jau zināt, ka CrossFit Rīdzene ir īstā vieta (smejas).

Ieva Florence
Ieva Florence Foto: Publicitātes foto

Jautājām trenera Kriša Grundmaņa viedokli.

Kriš, pastāsti par Ievas līdzšinējo progresu. Vai var just uzlabojumus viņas tehnikā un spējās?

Ieva progresē ļoti ātri, viņa ir iejutusies mūsu sabiedrībā un jūtas tiešām ērti. Viņa nebaidās no jauniem izaicinājumiem un, kas būtiski, - neko nesasteidz. Patīkami strādāt ar cilvēku, kurš grib mācīties jaunas prasmes un ieklausās treneru padomos. Apbruņojoties ar šādu darba ētiku un pacietību, progress ir neizbēgams un loģisks.

Vai tas, ka esi hokejists, tev šobrīd jelkādā veidā palīdz vadīt nodarbības?

Domāju, ka noteikti! Sportiskā pieredze liek labāk saprast nianses treniņu procesā. Katrs sīkums ir nozīmīgs! Treniņu process ir jāplāno laikus un plāns jāizpilda pēc labākās sirdsapziņas. Droši vien paralēles var vilkt arī ar darbu komandā - lai arī esmu treneris, uzdevums ir padarīt klientu/kolēģi par viņa labāko versiju un sasniegt mērķus!

Ieva Florence
Ieva Florence Foto: Publicitātes foto

Saki, kas jāģērbj mugurā, dodoties uz treniņu? Vai nepieciešami kādi īpaši apavi vai apģērbs?

Pats galvenais ir justies ērti. Ja cilvēks jūtas ērti, viņš ir pārliecināts par sevi! CrossFit tipa treniņos pats būtiskākais ir apavi. Lai arī, iesākot treniņus, var izmantot tos pašus skriešanas apavus, ar laiku tomēr labāk iegādāties speciālus apavus, kas paredzēti tieši šim sporta veidam. Ir vērts pievērst uzmanību Reebok zīmolam, kas ražo specializētus CrossFit apavus. Arī pats treniņos tieši šādus apavus izmantoju.

Vai treniņos viss notiek stingrā trenera uzraudzībā?

Ieva Florence
Ieva Florence Foto: Publicitātes foto

Jā! Lai arī grupu treniņos darbojas vairāki cilvēki vienlaikus, treneru uzdevums ir pielāgot treniņu katra klienta spējām un prasmēm. Ar to arī CrossFit atšķiras no klasiskās trenažieru zāles. Klients tiek apmācīts ar jaunām prasmēm, tiek uzraudzīts vingrinājumu izpildīšanas laikā, un vienmēr ir kāds, pie kā vērsties pēc padoma.

Ko tu atbildētu cilvēkiem, kuriem bail, ka CrossFit viss ir par un ap sacensību, bet kuri nevēlas sacensties?

Vienmēr esmu teicis, ka labāk ir vienreiz pamēģināt, nevis 100 reizes klausīties, ko kāds cits stāsta. Viedokļi par visu var atšķirties, un katram no mums ir tiesības izdarīt savus secinājumus, balstoties uz personīgo pieredzi. Gribētu iedrošināt tos, kas baidās, - aizejiet un pamēģiniet! CrossFit galvenā doma ir padarīt mūs labākus ārpus zāles. Mācot un izglītojot cilvēkus, iedrošinot viņus kļūt par sevis labāko versiju. Sacensība ir tikai rīks, kas cilvēka azartiskajai dabai ļauj izpausties. Bet sākumā jāieliek stabili pamati, tikai tad katram jāvērtē, cik nepieciešama ir sacensība.

Paldies, Kriš, un tiekamies jau marta vidū, kad apkoposim Ievas rezultātus! Un paldies, Ieva, tiekamies jau mēneša vidū, kad kāri tversim katru tavu vārdu par to, kā būs noslēdzies tavs lielais izaicinājums!

Ieva Florence
Ieva Florence Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu