Palestīniešu pašvaldību vēlēšanas notiks tikai Rietumkrastā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maijā paredzētās palestīniešu teritoriju pašvaldību vēlēšanas notiks tikai Rietumkrastā, bet ne Gazas joslā, otrdien paziņoja Rāmallā bāzētā palestīniešu pašpārvaldes valdība, šādi kliedējot cerības par desmit gadu laikā pirmo kopīgo balsojumu abās teritoriju daļās.

Palestīniešu pašpārvalde, ko kontrolē prezidenta Mahmuda Abasa partija «Fatah», rezidē Rāmallā, Izraēlas okupētajā Rietumkrastā, bet kustība «Hamas» kontrolē Gazas joslu.

Konkurējošās partijas nav vēlēšanās cīnījušās kopš 2006.gada, kad «Hamas» uzvarēja palestīniešu parlamenta vēlēšanās.

«Mēs 13.maijā rīkosim pašvaldību vēlēšanas Rietumkrastā, un Gazas joslā mēs tās atliksim,» sacīja Rāmallā bāzētās valdības pārstāvis sakariem ar presi Tareks Rišmavi. Viņš neminēja datumu, kad varētu notikt vēlēšanas Gazas joslā.

Pilsoniskās sabiedrības organizācijas centās panākt, lai vēlēšanas abās palestīniešu teritoriju daļās notiek vienlaikus.

«Hamas» norādīja, ka šis paziņojums vēl vairāk nostiprina «sašķeltību» partiju starpā un «kalpo «Fatah» politiskajām interesēm».

Rišmavi šāda lēmuma pieņemšanā savukārt vainoja «Hamas».

Pašvaldību vēlēšanas tiek uzskatītas par svarīgu uzticības nostiprināšanas soli ceļā uz parlamenta un prezidenta vēlēšanām.

Pēdējās pašvaldību vēlēšanas Rietumkrastā notika 2012.gadā, un «Hamas» tās boikotēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu