Par Ziemeļkorejas diktatora pusbrāļa noindēšanu aizturētās sievietes apsūdzēs slepkavībā

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna pusbrāļa Kima Čennama noindēšanā Malaizijā aizdomās turētās divas sievietes tiks apsūdzētas slepkavībā, otrdien paziņojis Malaizijas ģenerālprokurors Mohameds Apandi Ali.

Vjetnamietei Doanai Thi Hiongai un indonēzietei Siti Aišahai oficiālas apsūdzības tiks izvirzītas trešdien.

Ja tiesa atzīs sievietes par vainīgām, viņām var tikt piespriests nāvessods.

Aizdomās par Kima Čennama noindēšanu aizturētas vēl divas personas - malaizietis, kurš atbrīvots pret drošības naudu, un ziemeļkorejietis.

Jautāts, vai apsūdzības tiks izvirzītas arī ziemeļkorejietim, Apandi sacīja, ka tas atkarīgs no izmeklēšanas iznākuma.

Otrdien Malaizijā ieradās Ziemeļkorejas delegācija, kuras uzdevums ir aizvest Kima Čennama mirstīgās atliekas uz Ziemeļkoreju.

Malaizijas varasiestādes izsludinājušas meklēšanā vēl septiņus Ziemeļkorejas pilsoņus, kas tiek turēti aizdomās par saistību ar šo slepkavību. Četri no viņiem aizbēga no Malaizijas dienā, kad Kims Čennams tika nogalināts. Varasiestādes uzskata, ka viņi atgriezušies Ziemeļkorejā.

Slepkavība notika 13.februārī Kualalumpuras starptautiskajā lidostā apmēram stundu pirms tam, kad 45 gadus vecajam diktatora pusbrālim bija paredzēts iekāpt lidmašīnā uz Makao.

Malaizijas varasiestādes uzskata, ka ziemeļkorejieši iedevuši Hiongai un Aišahai toksīnu, ar kuru sievietes pēc tam nosmērējušas Kimam Čennamam seju.

Viņš mira aptuveni 20 minūtes pēc uzbrukuma ceļā uz slimnīcu.

Dienvidkorejas izlūkdienests uzskata, ka četri aizdomās turamie ziemeļkorejieši ir no Ziemeļkorejas izlūkdienesta, pirmdien atklāja Dienvidkorejas likumdevēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu