LU pasniedzēja: maz cilvēku zina, ka šķirotos atkritumus izved bez maksas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Visvieglāk atkritumus šķirot ir pie savām mājām, tomēr cilvēki vismazāk zina, ka šķirotie atkritumi tiek izvesti bez maksas un ir jāprasa savā pašvaldībā, lai tas tiktu nodrošināts. To Latvijas Universitātes studentu veidotajā raidījumā «Kivi» stāstīja LU Vides zinātnes pasniedzēja Kristīne Āboliņa.

Viņa skaidroja, ka ir ļoti dažādi cilvēki: gan tādi, kuri šķiro un ved atkritumus uz šķirošanas vietām mugursomās, gan arī tādi, kuri nešķiro pat tad, ja šķirošanas vietas ir pie mājām.

Āboliņa uzsvēra, ka atkritumu daudzumu, kas iepriekšējos gados Latvijā ir bijis vidēji aptuveni 320 kilogramu uz vienu iedzīvotāju, var samazināt, arī strādājot ar sevi un mainot ieradumus – vienkārši mazāk vajag pirkt.

Raidījums intervējis Sabīni, kura izlēmusi dzīvot dabai draudzīgāk un pavadīt gadu bez iepirkšanās lielveikalā. Sieviete pārdomā pirkumus, kurus līdz šim veikusi, un mēģina mainīt ieradumus, ne tikai šķirojot atkritumus, bet arī nepērkot lietas dažādos iesaiņojumos. Zobu pastas vietā viņa nopirkusi sodu, tāpat arī sašuvusi maisiņus, ar kuriem doties pēc produktiem, un atradusi stikla pudeles un burciņas – piena un krējuma iegādei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu