Meksika sola Trampam atbildi jaunu muitas tarifu gadījumā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ronaldo Schemidt / AFP

Meksika piektdien brīdināja, ka atbildēs, ja ASV prezidenta Donalda Trampa iecerētā robežmūra finansēšanai ieviesīs jaunus muitas tarifus Meksikas precēm.

Meksikas ārlietu ministrs Luiss Videgarajs paziņoja, ka viņa pārstāvētā valsts var atbildēt uz ikvienu ASV vienpusēji ieviestu muitas tarifu precēm no ASV dienvidu kaimiņa.

«Bez šaubām, mums ir šāda iespēja, un mēs nevaram nereaģēt,» ministrs norādīja intervijā radio.

«Meksikas valdībai vajadzēs atbildēt,» viņš piebilda.

Tramps savā vēlēšanu kampaņā solīja uzcelt mūri gar Meksikas robežu, kura būvniecības izdevumus segtu Meksika. Nepilnu nedēļu pēc stāšanās prezidenta amatā viņš parakstīja izpildrīkojumu par šī mūra celšanu, kas jāuzsāk tuvāko mēnešu laikā.

Tramps ir rosinājis Meksikas precēm noteikt 20% ievedmuitu, lai tādā veidā finansētu mūra celtniecību.

Meksikāņus ir saniknojis Trampa aicinājums ASV kompānijām neinvestēt Meksikā, imigrantiem izteiktie apvainojumi un draudi likt tai maksāt par robežmūri.

Meksikas prezidents Enrike Penja-Njeto ir saskāries ar kritiku par pārlieku lielu piekāpību attiecībās ar ASV prezidentu. Viņa popularitāte tomēr pieauga pēc tam, kad Penja-Njeto atcēla plānoto tikšanos ar Trampu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu