Balto nacistu līderis ir liels «Depeche Mode» fans. Grupa norobežojas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Kopš ASV pie varas nācis miljardieris Donalds Tramps, arvien redzamākas kļūst tā dēvēto ASV balto nacistu aktivitātes. Šīs ideoloģijas (baltās rases pārākums pār citām) ASV pārstāvji ar vienu no līderiem Ričardu Spenseru (Richard Spencer) priekšgalā iekūlušies vairākos skandālos. Pēdējā epizode saistās ar britu grupu «Depeche Mode», kuru Spensers nodēvējis par «official band of the alt-right» («oficiālo galēji labējo grupu»).

To Spensers teicis intervijā «New York Magazine» žurnālistei Oliviju Nuci (Olivia Nuzzi), kura šo faktu apliecināja savā «Twitter».

Tiesa, vēlāk Spensers atbildējis, ka jokojis, un grupai nav nekādu saišu ar viņa organizāciju, taču piebildis, ka ir «liels DM fans».

Arī pagājušogad viņš savā «Twitter» rakstījis, ka grupa «Depeche Mode» ir jau ierakstījusi visas nepieciešamās labējo himnas, īpaši viņu uzrunājot dziesma «People Are People», kas, viņaprāt, runā par «rasu atšķirībām».

Tikmēr «Depeche Mode» pārstāvji uz šiem Spensera apgalvojumiem reaģējusi visnotaļ asi. «Tas ir smieklīgi. Depeche Mode nav nekāda sakara ar Spenseru vai galējie labējiem, un grupa neatbalsta šos uzskatus,» teikts paziņojumā.

Tieši pretēji, grupas jaunākais singls un video «Where’s The Revolution» tieši pieskaras fašisma ideju atdzimšanas jautājumam Rietumu sabiedrībā.

Grupas jaunais albums «Spirit» tiks laists klajā 17. martā.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu