Irākiešu spēki sāk uzbrukumu Mosulas lidostai

LETA/AP/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irākas bruņoto spēku specvienības ceturtdien sākušas uzbrukumu džihādistu grupējuma «Islāma valsts» pozīcijām Mosulas lidostā un tai līdzās esošajā plašajā armijas bāzē.

Irākiešu karaspēks sasniedzis Gazlani bāzi ceturtdienas rītā, apliecināja divas militārpersonas, piebilstot, ka kaujas joprojām turpinās.

Federālās policijas pārstāvis apliecināja, ka viņa spēki turpina uzbrukumu Mosulas lidostas virzienā.

Kā no notikumu vietas ziņo AFP korespondents, Irākas spēki neizmantoto lidostu apšauda ar mīnmetējiem, bet uzbrukuma helikopteri un citi lidaparāti attīra ceļu sauszemes spēkiem.

Irākas bruņotie spēki svētdien atsāka Mosulas rietumu atbrīvošanas operāciju. Pilsētas daļa, kas atrodas uz austrumiem no Tigras, tika «pilnībā atbrīvota» jau janvārī.

Kaujas par Mosluas rietumiem būs vissarežģītākās līdzšinējo cīņu gaitā. Ielas pilsētas daļā uz rietumiem no Tigras ir senākas un šaurākas, tāpēc irākiešu karavīriem nāksies pamest bruņutransportieru relatīvo drošību. Situāciju vēl sarežģītāku padara 750 000 mierīgo iedzīvotāju klātbūtne.

«Islāma valsts» kontrolē teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī ir uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu