Latvijas Grāmatu izstādē - vairāk nekā 30 pazīstami krievu autori

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izstādē «Latvijas Grāmatu izstāde 2017» piedalīsies arī vairāk nekā 30 pazīstami izstādes viesu valsts Krievijas autori, tā šodien izstādei veltītā preses konferencē teica izstādes Krievijas nacionālā stenda kuratore Marina Abramova.

Viņa informēja, ka grāmatu izstādē ar lasītājiem tiksies tādi autori kā Edvards Radzinskis, Jevgēnijs Kostins, Sergejs Vorovjovs, Grigorijs Osters, Maija Kurčerska, Jeļena Tuluševa, Romāns Rubanovs, Aleksandrs Sņegirevs, Igors Žukovs, Deniss Dragunskis, Slava Se, Makss Fraja, Andrejs Gelasimovs, Vera Skorobogatova un daudzi citi.

Rīgā ieradīsies arī Krievijas Valsts bērnu bibliotēkas direktore Marija Vedeņapina, izdevēja Jeļena Šubina, rakstnieks, scenārists, kinorežisors un aktieris Aleksandrs Adabašjans un citi.

Ķīpsalā «Latvijas Grāmatu izstādē 2017» Krievijas nacionālajā stendā tiks piedāvātas apmēram 1000 dažādas grāmatas, kuras piedāvās tādas Krievijas izdevniecības kā «Apriori-Press», «Aleteija», «AST», «Eksmo» un daudzas citas. Stendā izstādes apmeklētāji varēs iepazīties ar Krievijā izdotu klasisko un mūsdienu literatūru.

Izstādē notiks arī Krievu literatūras lasījumu maratons, kurā klausītājus iepazīstinās ar mūsdienu autoru darbu fragmentiem, turklāt lasījumi notiks vienlaikus vairākās vietās - Ķīpsalā, Maskavas namā, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Rusistikas un slāvistikas nodaļā, kā arī bibliotēkā un grāmatnīcā «Janus».

Abramova norādīja, ka Krievijas pārstāvjiem ir ārkārtīgi būtiski iepazīties ar Rīgas lasītājiem, iepazīties ar viņu interesēm un vēlmēm, turklāt pēc izstādes visas Krievijas nacionālā stenda grāmatas tiks dāvinātas Latvijas bibliotēkām un kultūras centriem.

«Latvijas Grāmatu izstādes 2017» centrālā vieta būs «Lielā skatuve» jeb kultūras centrs. Tur norisināsies sarunas ar dažādiem grāmatu autoriem, tostarp oratori Janīnu Kursīti un rakstnieci Ievu Melgalvi, tāpat uz skatuves viesosies Māris Olte un citi ar kultūru saistīti cilvēki.

Šogad grāmatu izstādes jaunums ir «Rakstnieka viesistaba», kurā apmeklētājiem būs iespēja tikties ar tādiem rakstniekiem kā Biruta Eglīte, Sandra Landorfa, Inga Ābele, Andra Manfelde, kā arī ar mūziķi Ivo, Guntaru Raču un citiem kultūras darbiniekiem.

Tāpat grāmatu izstādē darbosies «Jautrā lasītava», kur norisināsies dažādi pasākumi bērniem, viņu vecākiem un vecvecākiem, tostarp varēs apgūt krievu vārdus ar multimediju alfabētu, iepazīties ar lellēm no grāmatas «Kus mul patarei» un iepazīties ar dažādu grāmatu varoņiem.

Izstādē Ķīpsalā varēs apskatīt arī grāmatu mākslas konkursa «Zelta ābele 2016» nominētās grāmatas.

Izstādes atklāšana notiks piektdien, 24.februārī, plkst.11 Ķīpsalas izstāžu zālē uz «Lielās skatuves». Atklāšanā piedalīsies Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas, starptautiskās izstāžu rīkotājsabiedrības «BT 1» un viesu valsts Krievijas pārstāvji.

Jau ziņots, ka izstāde «Latvijas Grāmatu izstāde 2017» norisināsies nedēļas nogalē no 24.februāra līdz 26.februārim Ķīpsalas izstāžu hallē.

«Latvijas Grāmatu izstādi 2017» rīko starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība «BT 1» sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju un Latvijas Grāmatnieku ģildi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu